.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Северняшка сватба на събор „Леденика” събра 1000 гости (ВИДЕО)

Росица Николова | преди 17 седмици
Снимка: Сашка Александрова

Стотици гости се събраха на северняшка сватба във Врачанския балкан. Всички те бяха облечени в народни носии. Събитието бе кулминация на националния фолклорен събор "Леденика", който се организира за трета поредна година.

Сватбата бе организирана като едно време – под звуците на гайди и чанове. Спазиха се и стари ритуали - младоженецът бе избръснат, а приятелките на невестата пресяха брашно за ритуалните хлябове, като внимаваха ситата да не се удрят едно до друго, за да не се карат младите.

Най-българската сватба събра над 4000 гости в АрбанасиКогато четях сценария за сватбата на майка си, й се насълзиха очите

Преди 2 години в Арбанаси се случи и най-голямата сватба в народни носии за Северна България. Тогава гостите на Георги и Ива от Луковит бяха около 4000. 

сватба в Арбанаси
Снимка: Сашка Александрова
Сватба в пещерата Очите на Бог, по маратонки и фланелка с Мики МаусЕдин мъж подготвя сватба изненада за приятелката си половин година. Какво се случва накрая?