.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Разходка с дрон из парка „Заимов“ в София

Сю-Ан Паке | преди 4 седмици
Паркът „Заимов“ е първата обществена WiFi зона с безплатен интернет в София

Парк „Заимов“ в София носи името на ген. Владимир Заимов, български офицер. Паркът е разположен върху почти 100 декара в сърцето на столицата. В него се намират Драматичен театър „София“, Театрална работилница „Сфумато“ и Районният център по здравеопазване. „Заимов“ граничи с бул.„ Янко Сакъзов“ на юг, ул. „Кракра“ на запад, а на север основният път в близост до парка е бул. „Александър Дондуков“.

В него са поставени над 40 скулптури, като сред най-известните е фонтанът „Къпещата се” на Васка Емануилова. Прекрасната бронзова фигура е украсявала един от фонтаните в същия парк през 90-те години на миналия век, но е била съборена от паднало дърво. Оказва се, че в Софийска градска художествена галерия се пази още един бронзов оригинал.  

Паркът „Заимов“ е първата обществена WiFi зона с безплатен интернет в София. Той разполага с детска площадка и тенис кортове и е събирателен център за редица културни събития в града.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите