.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Продадоха картина на Моне за рекордните 110 млн. долара

LadyZone.bg | преди 21 седмици
„Водни лилии“ („Nympheas en fleur“) е предишният рекорд за картина на Моне. Тя е продадена за 84,6 млн. долара през май 2018 г.

Клод Моне, основател на импресионизма, е френски художник от XIX век.

Картина от серията му „Купи сено“ („Meules“) беше продадена от аукционна къща „Сотбис“ в Ню Йорк за невероятната сума от 110 700 000 млн. долара.

Това е най-високата сума, давана някога за произведение на Моне. Картината, завършена през 1890 г., е била предоставена от анонимен колекционер, който я купил през 1986 г. за едва 2,5 млн. долара.

„Водни лилии“ („Nympheas en fleur“) е предишният рекорд за картина на Моне. Тя е продадена за 84,6 млн. долара през май 2018 г.

Клод Моне е любител на рисуването на контролираната природа – градините в Живерни с водните лилии, езерото и моста.

Градините на Клод Моне в Живерни, вдъхновили известните картини на художника20 снимки от градините, известни с японския мост и езерото с водните лилии

 

Рисувал е и по поречието на Сена. Между 1883 и 1908 г. рисува из Средиземноморието - забележителности, пейзажи и морски картини. От този период са сериите от Венеция и Лондон. Посещава също и Норвегия като гост на кралица Кристиана.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите