.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Първата жена овчар в Полша може да стриже овце и да приготвя специално опушено овче сирене

LadyZone.bg | преди 17 седмици
Снимка: istockphoto.com

Високо в планината Татри в Полша Джанина Репка се бори с половите стереотипи с помощта на своите рунтави приятели овцете. Тя е първата жена със сертификат за главен овчар – професия, традиционно практикувана от мъжете в страната.

За да получи сертификат, Репка трябвало да вземе практически изпит, в който да покаже, че може да се грижи и да стриже овце, както и че може да приготвя „oscypek“ – пушено сирене, което се прави от овче мляко.

Коя страна в света нямаше нито една жена пилот досега (ВИДЕО)

Производството на точно това специфично сирене е ограничено заради регламентите на Европейския съюз. Разрешено е да се произвежда само между края на април и началото на октомври, когато овцете се хранят с прясна планинска трева, трябва да е ръчно правено и да се опуши задължително с клонки от бор или смърч.

„Ако обичаш това, което правиш, нищо не е сложно, защото знаеш, че всичко ще ти се получи“, споделя Дженина за предизивкателството да стане първата жена сертифизиран овчар в Полша.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите