.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Орел, оборудван с камера, прелетя над Алпите, за да покаже пораженията от глобалното затопляне (ВИДЕО)

LadyZone | преди 1 седмица
Птицата прелетя 4 км с 2000 метра надморска височина

Виктор, 9-годишен морски орел, лети над алпийските върхове, които са силно засегнати от глобалното затопляне. Орелът е оборудван с 360-градусова камера, поставена на гърба му. Виктор засне спиращи дъха гледки от птичи поглед от планинския масив Монблан. На кадрите се виждат върховете на Алпите и ледниците, които бързо се разтапят заради климатичните промени. Птицата прелетя 4 км с 2000 метра надморска височина.

Арктика, каквато я познаваме днес, изчезва заради глобалното затопляне (ВИДЕО)От 1979 г. Арктическият морски лед спада с 12% всяко десетилетие, като най-явните промени са в Свалбард и Баренцово море

„Виктор е свидетел на влиянието на глобалното затопляне върху околната ни среда“ сподели Роналд Мензел, един от основателите на фондацията „Eagle Wings”.

Според проучване, публикувано през август 2019 г., най-големите ледници във Франция – „Mer de Glace“ и „Argentière“  - са загубили една трета от дебелината си от началото на 20-и век и най-вероятно ще изчезнат изцяло до края на 21-и век.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите