.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Наклонената пирамида" на египетския фараон Снофру е отворена за посетители

LadyZone | преди 5 седмици
Древната пирамида е на над 4600 години

"Наклонената пирамида" на египетския фараон Снофру е отворена за посетители за първи път от 1965 г.

Древната пирамидата, която е на над 4600 години, е с височина 105 м и се намира 30 км на юг от Кайро.

След реставрацията й туристите вече могат да се изкачват по 79-метров тесен тунел, за да разгледат сърцето на хилядолетния паметник. 

"Наклонената пирамида" е построена през четвъртата династия в комплекса Дашур. Пирамидите в Дашур са включени в списъка на световното, културно и природно наследство ЮНЕСКО.

Благодарение на архитектурните познания на Снофру са построени и пирамидите в Гиза. Завидните му способности се предали на сина му Хеопс, който издига може би най-известната пирамида на света – Хеопсовата.

Въпреки забележителният му принос към историята, относително малко се знае за живота и управлението на Снофру. Благодарение на надписи на камъка от Палермо става ясно, че Египтяните вече били започнали да внасят висококачествен дървен материал. Според надписите Снофру изпратил 40 кораба и натоварил материал от кедрово дърво от Ливан. Великият Фараон строил не само пирамиди, а и кораби. С тях пренасял стоки и оръжия до Нубия, Синай и Либия. Говори се, че Снофру бил мъдър и справедлив фараон. Неговото Царуване било споменавано като Златен Век за Египет.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите