.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Лятна разходка из Борисовата градина

Сю-Ан Паке | преди 10 седмици
Тя е паметник на градинското и парково изкуство от национално значение

В Ladyzone.bg започнахме поредица от видеоматериали, които показват парковете на София. Днес ще ви разходим из Борисовата градина. Наричат я „белите дробове на София“ заради огромната зелена площ, която заема в самото сърце на града. Тя е паметник на градинското и парково изкуство от национално значение.

Розариумът в Борисовата градина - с нов облик (ВИДЕО И СНИМКИ)"Твърденията за строителство в парка са откровена лъжа", заяви кметът на София

Тази седмица започва общественото обсъждане за бъдещето на Борисовата градина. Възможностите за ново строителство в новия подробен устройствен план вече предизвикват критики.

В проекта на архитект Атанас Ковачев се предвижда ново строителство под формата на "възстановяване на архитектурни обеми". Такива са три сгради на бившето Климатично училище, несъществуващо от десетилетия. Строителство е планирано и при гара Пионер, където се предвижда да бъде преместен комплексът Спортна София. 

"Моята позиция като кмет, която ще защитавам, е категорична и ясна. Запазване на Борисовата градина и гарантиране липсата на застрояване", каза Йорданка Фандъкова. Тя ще настоява "Спортна София" и конната база да си останат там, където са в момента. Научете подробности по темата от btvnovinite.bg >>

Фандъкова: Няма да има строителство в Борисовата градинаУстройственият план на парка вече е подложен на обществено обсъждане

Вижте как е изглеждала през годините в галерията на сайта borisovagradina.com  

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите