.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как се дълбаят красиви черупки на яйца със зъболекарска машинка (ВИДЕО)

LadyZone.bg | преди 24 седмици
Снимка: istockphoto.com

Единственият звук, който се чува в ателието на полякинята Силвия Красон-Новинска, е този на зъболекарската машинка, която дълбае усилено, за да се получат неповторими мотиви върху черупки от гъши яйца.

Тя живее в един от големите градове в Полша – Люблин, и е бивш служител в бижутериен магазин. Решава да прави нещо уникално – т.нар. в Полша „писанки“ ( “pisanki”) – черупки от яйца, които се дълбаят с техниката карвинг и от тях се получават причудливи и единствени по рода си произведения на изкуството.

Писанки са много популярни в тази европейска страна и са много търсени по време на фестивалите и базарите, посветени на Великден.

Различен Великден: миниатюрни светове от хартия върху яйца (ВИДЕО)

Освен дълбаенето, оцветяването след това също се прави на ръка. Гъшите черупки тя украсява и с разнообразни камъни, перли и кристали Сваровски.

Най-голямото предизвикателство за Силвия си остава това да успее да издълбае черупката на яйцето, без да го счупи.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите