.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Испанци организират курсове за живот на Марс (ВИДЕО)

LadyZone | преди 1 седмица
Преди да влязат в пещерата за 4 дни и 3 нощи, участниците преминават 26 дни онлайн обучение и 3 дни интензивна тренировка

Първата интерпланетарна агенция, основана в Испания - Astroland “Ares Station” - тества технологии и развива умения за приспособяване на хората към враждебната среда на планетата Марс. За целта учени и архитекти превърнаха пещера близо до Аредондо в Кантабрия, Северна Испания в човешка колония, подобна на тази, която би била необходима за живот на Червената планета.

Липсата на атмосфера, екстремните ниски температури и космическите лъчи на Марс най-вероятно биха принудили новите човешки общества да живеят под земята. Преди да влязат в пещерата за 4 дни и 3 нощи, участниците преминават 26 дни онлайн обучение и 3 дни интензивна тренировка.

Първият човек на Марс "вероятно ще бъде жена"Следващият човек, който отново ще стъпи на Луната, също ще бъда жена, заяви директорът на НАСА

По време на престоя си участниците преживяват космически разходки със симулиране на безтегловност и се учат да създават храна в специални лаборатории. По време на първата мисия, която е била за периода 15-19 юли, са участвали петима души. В една мисия могат да участват максимум 10 души. Цената е 6000 евро на човек.

От Astroland споделиха, че “Ares Station” вече има своята първа сполучлива мисия и пещерата е отворена за всички, които искат да преживеят марсианско приключение.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите