.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

170 цвята българска роза за една капка парфюм (ВИДЕО)

Росица Николова | преди 13 седмици
Снимка: Нено

За да се извлече уникалният аромат на роза Дамасцена, тя първо трябва да премине през ръцете на берачите, а сетне през розоварните. И магията ще стане реалност. Полето с рози ще се превърне в силно ароматна капчица парфюм.

рози
Снимка: Нено Костов



Знаете ли, че розоберът започва много рано сутрин - още преди изгрев и по роса. Откъсват се само цветовете, които са в подходяща зрялост - свежи и разпукнати. Венчелистчетата трябва да са с ярки цветове, защото именно от тях се извлича розовото масло. За получаването на един литър розово масло се извлича от около 3,5 тона цвят.

Благодат от земята - маслодайната розаОсвен царица на цветята, розата е царица в козметиката и в кулинарията

Българско розово масло има в най-скъпия парфюм на света Her Majesty на Клайв Кристиян. Флакон от 500 мл от него струва 195 00 евро. Една капка от парфюма съдържа розова есенция, получена от дестилирането на 170 розови цвята.

Кое наричаме царица на розите, розово ли е розовото масло - вижте още любопитни факти във видеото. 

рози
Снимка: Нено Костов

 

 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите