.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10-годишно момиче изкачи легендарната скала Ел Капитан и постави рекорд

LadyZone | преди 16 седмици
„Наистина е впечатляващо, като погледнеш надолу и осъзнаеш, че висиш на 900 метра височина“

На 12 юни, Села Шнайтер, която е само на 10 г., стана най-младият катерач изкачил известния маршрут „Носът“ на Ел Капитан – един от най-стръмните скални образования в националния парк Йосемити.

Села е била придружена от баща си Майк и техен приятел. За да изкачат 900-метровия маршрут, са им били необходими 5 дни.

2111912906.jpg

Бащата на Села, Майк Шнайтер е професионален катерач, гид и инструктор по катерене. Той тренира дъщеря си от много малка възраст. За да се подготви да изкачи прочутия връх, момичето е тренирало цяла година.

„Тя иска и другите деца да са по активни, дали е колоездене, катерене, ски, няма значение. Иска нейните връстници да спортуват повече вместо да си гледат телефоните. Това е много важно за нея“ споделя баща й.

„Наистина е впечатляващо, като погледнеш надолу и осъзнаеш, че висиш на 900 метра височина“, добави Майк Шнайтер.

Предишният рекорд на най-млад катерач е поставен от 11-годишния Скот Кори през 2001 г.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите