.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Китари, перкусии и кора, вдъхновени от Африка

LadyZone.bg | преди 5 години
"Лесно можеш да го определиш като едно от най-добрите шоута, които съм виждал на и извън острова. И е трагично да се пропусне."

Втората покана, която самият Антонио Форчоне отправя към вас, гласи:

"Здравейте всички, името ми е Антонио Форчоне. Част съм от АКА Trio, с които ще свирим тази вечер в Sofia Live Club. AKA Trio се състои от перкусиониста Адриано Адеуале, сенегалският изпълнител на кора Секу Кейта и от самият мен - на китара. Не пропускайте!" 

По проекта, който ще чуете тази вечер, триото работи от няколко години и е вдъхновен от огромния ритмичен и културен потенциал на африканския континент. Това е радостно и пълно с мелодии празнично посвещение на един континент, който съхранява богато наследство и същевременно преминава през много трансформации. Възхваляван като „Джими Хендрикс на акустичната китара“, носител на многобройни отличия, Антонио Форчоне е една от харизматичните личности и изобретателни изпълнители на нашето съвремие. Той разчупва конвенционалните рамки а китарното изпълнение и вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята импровизирана и силно мелодична музика. С концерти навсякъде по света – от Австралия, Хонг Конг и Русия, през Карибите, САЩ и, разбира се, Европа – Форчоне e определен от критика и публика като един от най-великите акустични китаристи.

„Няма как да се опише с думи колко велико е това шоу. Най-епичното трио, отличаващо се с музикална перфектност, което съм виждал се състои от акустичния китарист Антонио Форчоне с изпълнителя Секу Кейта и перкусиониста Адриано Адеуале. Не просто техните музикални способности са разбиващи, а страстта и искрената радост от свиренето за другите, грее на лицата им и временно те заслепява и даже и да допуснат грешка, няма как да забележиш. Всеки един от публиката бе омагьосан от това изпълнение; лесно можеш да го определиш като едно от най-добрите шоута, които съм виждал на и извън острова. И е трагично да се пропусне.“, Така определя новото трио на китариста Антонио Форчоне електронната медия Three Weeks


 

Тази вечер - в Sofia Live Club и в рамките на "Джаз плюс фестивал" от 20:30ч.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите