Елиана Арнаудова ни изпрати забавно видео с катерица алпинист, както самата тя е нарекла стремглаво изкачващата се по стената на блок животинка. Ето какво ни написа още Елиана:

"Живея в северната част на Букурещ от 8 години и до вчера подобно нещо не бях виждала. Вярно е, че в близост се намира парк Херастръу и най-вероятно катеричката се е заблудила и е стигнала до жилищните блокове.

Както си стояхме със съпруга ми снощи на терасата и изведнъж видяхме точно срещу нас катерицата на втория етаж на отсрещната тераса. Започна да се катери нагоре по стената, погледна през всички прозорци на всеки етаж и тераса и се изкачи до последния пети етаж на отсрещната кооперация. През цялото време мъжът ми я снимаше и в момента, в който стигна до горе, явно се подхлъзна и полетя надолу рязко. Слава Богу падна в клони. Изчаках малко, гледайки дървото на съседите, и я видях между клоните. Беше много любопитна и надничаше навсякъде, където видеше прозорец :) За първи път видяхме катерица да се катери по стена!".