В поредицата "Спасените" Кристина Газиева ни среща с двама малки-големи герои и техните родители. Това са най-малките и най-преждевременно родените бебета в света, за които лекарите не дадоха шанс за живот.

Само преди дни те официално влязоха в рекордите на Гинес, защото се бориха, оцеляха и живеят. Целият свят заговори за тях. Адиа, родена 330 грама и Адриал, роден 420 грама.

Всичко започва в началото на март миналата година, нали така?

Шакина: Да, на 2 март сутринта се събудих с болки в корема и с кървене. Тогава бях в 21 гестационна седмица и пет дни от бременността ми. Преди този ден всичко си вървеше добре, не бях имала абсолютно никакви здравословни проблеми и не съм предполагала, че нещо лошо ще се случи. И когато се събудих с това кървене, веднага се обадих на гинеколога ми, който ме посъветва незабавно да отида в болница. На лекаря му бяха нужни само няколко секунди, за да ме прегледа, и да ми каже, че бебетата вероятно ще се родят още в този ден. И че е почти сигурно, че няма да оцелеят, ако се родят толкова рано. Шансът им да живеят е нула процента.

Шакина разказва, че в този миг земята се срива под краката ѝ. Две седмици преди да чуе тези думи на лекаря, звучащи като присъда, контролният й преглед бил наред – видели на видеозона, че очакват момиче и момче и че са в перфектно здраве.

Вижте цялата история във видеото горе.