Баба Пенка и дядо Иван Нечкови губят дома си по време на наводненията в Карловско на 2 септември миналата година. Къщата им е залята от няколко вълни, които преобръщат живота на двамата пенсионери.

Единствените доходи на Нечкови са двете пенсии, с които преживяват и от време на време успяват да заделят по някой лев за мрачни дни, каквито наводнението им поднася.

Потопът наводнява къщата им и се налага да изхвърлят цялата си бяла техника и мебелите. Години наред Пенка и Иван пестят средства, за да оправят зъбите си, тъй като и двамата имат проблеми с тях. Сега обаче се налага да дадат всичките си пари, за да поправят дома си.

На 2 септември миналата година репортерът на bTV Новините Райна Зайкова е изпратена да отрази потопа в Карловско, а историята на семейство Нечкови докосва много хора, които безвъмездно искат да им помогнат.

Зъболекари започват да пишат, за да окажат съдействие и да върнат усмивките по лицата на двамата пенсионери. Пенка и Иван имат възможността да се доверят на млад лекар, който се заема да поправи зъбите им.

Множество доброволци се отзовават, за да направят живота им възможен, а дори и още по-хубав от преди наводнението. Пенионерите получават 375 лв. като помощ след бедствието и 300 лв. за отопление.

„Кажете как се поправят щети с тези средства?“, възмущава се баба Пенка.

След потопа дядо Иван се съгласява да говори пред камерата, въпреки че прикрива устата си. Няма зъби и му е неудобно да говори свободно. Сега обаче двамата пенсионери са с широки усмивки на лицата си в новия си стар дом благодарение на всички добри хора, които въпреки всичко съществуват.

„Нямаме какво да кажем, все още има страхотни хора!“, през сълзи от щастие отговарят баба Пенка и дядо Иван. Двамата се надяват да са здрави и да бъдат заедно, а децата да са около тях.