Подбрали сме 15 рецепти за сладки и курабийки, които ще направят празниците ви още по-вкусни. Някои от рецептите обещават коледно настроение. Други от тях са подходящи за всеки повод, а защо не и без такъв.
Празничното настроение стремглаво се впуска в домовете ни и сега е перфектният момент да разгърнем кулинарните си умения. Позволете си да експериментирате и да опитате нови неща. Нека Коледата заухае на канела и ванилия!
1. КОЛЕДНИ МЕДЕНКИ
Първото ни предложение определено носи коледен аромат на мед и канела. Тайните съставки са индийско орехче и кориандър на прах. Ръчно правените сладкиши са (без)ценен подарък за всеки близък до сърцето ви човек. А си представете усмивките на баба и дядо, когато внуците им поднесат най-сладката коледна изненада.
2. МЕДЕНКИ С МАСЛЕН КРЕМ
Бързи и лесни, тези сладки носят аромат на мед и канела. Всяко медено топче се издълбава, а трохите се прибавят към крема за слепване. Основните продукти в него са прясно мляко, масло и орехи. Издълбаното от медените топчета се запълва с този крем. Меденките са най-вкусни, когато престоят едно денонощие, за да поемат максимално от аромата на крема и да омекнат.
3. АВСТРИЙСКИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ "АНГЕЛСКИ ОЧИ"
Това е интересна вариация на маслени курабийки. Комбинацията от маслено тесто и кайсиев или ягодов мармалад, гарнирана с печени ядки, е от онези вкусотии, на които трудно можем да устоим.
4. КАНЕЛЕНИ ЗВЕЗДИ
Рецепта, в която канелата е ключов продукт. Освен тези звезди канелата е основен продукт и в греяното вино. Тя му придава уникален вкус и аромат.
5. ДОМАШНИ МАСЛЕНКИ
200 г размекната свинска мас е тайната на тези масленки. Интересното при тях е, че са любимите на модела кристина Нгуен, която наскоро се сгоди. Да, оказва се, че дори моделите хапват сладки, прит ова със свинска мас.
6. МАСЛЕНКИ СЪС ЗАХАРНА ГЛАЗУРА
Още една рецепта за масленки, които се топят в устата. С декорация или без, тези фини сладки носят свеж туист на празниците. Тези лимонови масленки са от фините сладки, от които трябва да се направят много бройки. Вкусни са, крехки и се топят в устата. Може да ги хапвате просто така - без глазура, само с чаша прясно мляко, например. Но ако искате да имат завършен вид, отделете си малко повече време за декорация.
7. ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ
Тези супер вкусни и интересни занаятчийски сладки са с 2 вида брашно. В рецептата им шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня, докато се получи течна консистенция, а яйцата и захарта се разбиват, докато удвоят обема си. Всичко се обърква през загръщане, все едно се остъргват стените на купата, а не да се бърка активно.
8. ВИЕНСКИ БИСКВИТИ - Сабле Виеноа
Много лесни бисквитки, които може да сервирате на вашите гости със следобедно кафе. Сабле Виеноа или сабле е сладка от масло и брашно, която се появява за първи път в Sablé-sur-Sarthe комуна в департамент Сарт през 1670 г. Френската дума "сабле" означава пясък.
9. АРОМАТНИ БАДЕМОВИ СЛАДКИ
Търсите компания на следобедното кафе? Отговорът е в тази рецепта за бисквитки. Тя е за сладки, които можете да направите на Коледа и да похапвате до Нова година. Точно така, тези бадемови сладки могат да издържат до 2 седмици!
10. СЛАДКИ КОЛЕДАРЧЕТА
Привидно обикновени коледни меденки, тези сладурски коледарчета определено няма да останат незабелязани на трапезата. Красивата им презентация грабва окото, а вкусът им оставя спомена за Коледа.
11. КОЛЕДНИ ВЕГАН МЕДЕНКИ
Едно веган предложение за хората, които искат до си похапват коледни сладкиши без угризения. Непоносимостта към глутена е състояние, при което консумацията на храни с глутен води до атрофия на лигавицата на тънкото черво. Ето защо при установена такава, е редно да се внимава особено много какво се хапва. Коледните празници, когато трапезата е отрупана с какви ли не вкусове, е истинско изпитание за хората, които са алергични към глутен. за тях е тази рецепта за традиционни коледни меденки, която освен че е без глутен, е подходяща и за вегани. Сладките може да се съхраняват на стайна температура в продължение на няколко дни. Може и да ги замразите за по-дългосрочно съхранение.
12. ПИЯНИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ
Знаете ли с какво финландците борят депресията от студа и тъмнината? С много сладки неща, разбира се. Ето защо изцяло можем да им се доверим, когато става дума за коледни сладки. Те са истинска експлозия от вкусове и аромати, богати на разнообразни продукти, сладки и микс от традиционни коледни вкусове. Тези десерти включват и друга ценна съставка за студените дни, а именно - вино. Не пренебрегвайте силата му, дори да е само 200 мл, и то в състава на десерт. Тези пияни сладки от Финландия носят инстинския коледен дух!
13. КОЛЕДНИ ВАНИЛОВИ МЕЧЕТА
Около Коледа от всички къщи започва да се носи аромат на канела, джинджифил, карамел... Тези ванилови мечета са хрупкави и ароматни. А коледният дух със сигурност ще дойде,когато добавите и малко ром. Интересна комбинация, нали?
14. СЛАДКИ ЗА КОЛЕДА С ДЕКОРАЦИЯ
От ръчно рисувани венци до весели снежни глобуси, в този горещ списък с красиви коледни бисквитки ще видите сладки с всички празнични мотиви. Тези сладки са едни от най-красивите, защото са направени от едни от най-добрите сладкари и декоратори. разгледайте ги и почерпете вдъхновение.
15. КОЛЕДНИ СЛАДКИ С ДЖИНДЖИФИЛ
тези сладки се приготвят бавно. тестото се замесва, но работата продължава на следващия ден. Когато е втасало, се разточва много тънко, върху набрашнена повърхност и се изрязват формички по избор. Получените бисквити се пекат в намазана с олио или масло тавичка за не повече от 5 мин на поне 200 °С.
За още по-добри резултати, не забравяйте да добавите много любов!