Материалът е изготвен със съдействието на сладоледи Aloma

В празничната коледна вечер можем да се поглезим с нещо едновременно ледено, огнено и сладко – топка сладолед с пияни сливи. Хубавото е, че за да си приготвим това блажено удоволствие, ще ни отнеме съвсем мъничко време.

Ето ги и продуктите за 4 порции:

24 бр. сушени сини сливи без костилките
2 с.л. мед
200 мл червено вино
100 мл вода
4 топки сладолед Aloma Apple Pie
Коричка канела

Накисваме сушените сини сливи за половин час в подходящ съд и ги изваждаме.

В друг съд изсипваме водата, виното, канелата и меда. Варим в продължение на 20 минути, докато сместа стане на сироп. Добавяме сините сливи и варим още ок. 3 минути.

Следва официалната част:

Поставяме по 1 топка сладолед в широка чаша за шампанско. Отгоре аранжираме със сините сливи и заливаме с още горещия сироп. За да почувстваме вълшебството на това изкусително блаженство, трябва да му се отдадем веднага!

Не се безпокойте, ако констатирате страничен ефект – бузите порозовяват, а очите засияват!
----

 

Вкусът на Aloma Apple Pie е наистина страхотен - вкус на ябълков пай с ябълково-канален сироп, приготвени ябълкови парченца с канела, канелени бисквити и бадеми отгоре. Направо сладоледено гурме за Коледа. С нов и повече от премиум вкус. В сладоледа се съдържат така важните витамини A, C, D и E, заедно с рибофлавин, ниацин, фолиева киселина и витамините B6 и B12.

Весели празници!