Дресингът е онази съставка, която обединява всички компоненти на салатата и ги превръща в едно балансирано ястие. Най-лесният микс, който можете да направите, е балсамов оцет, зехтин и малко сол. Но ако искате наистина да обогатите вкуса на ястието, развихрете въображението си. Сосът за тази салата е с лимон, олио и нахут. Интересно, нали? 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Необходими продукти:

червена чушка 1/4
сос Уорчестър 10 мл
авокадо 50 г
домат 1 бр.
черни маслини 20 г
краставица 1/2
грах 20 г
броколи 50 г
олио 15 мл
червен пипер 5 г
сирене фета или тип бръндза 50 г

Сос
лимон 1/4
олио 10 мл
нахут 50 г

Приготвяане:

  • Авокадото, чушката, краставицата и домата режем на кубчета.
  • Маслините разрязваме на половина, а броколите и граха на ситно.
  • Сиренето фета нарязваме на ситно и поръсваме с червен пипер.
  • Варим броколите в загрята тенджера с олио и вода.
  • В друг съд стриваме тиквени семки, микс пипер и морска сол. Добавяме нахута, който също стриваме със сок от лимон. Разбъркваме с олио, оцет и балсамико.
  • Редим салатата в чаша, като редуваме зеленчуци със соса от нахут. 

С какво вино се комбинира тази салата?

Сомелиерите на Seewines препоръчват Гемищер Зац Фелс 2020 - органично и био вино. Лозята с насажденията, от които се произвежда, са разположени на около 300 метра надморска височина около живописното селце Фелс. За направата на това вино се използват само диви дрожди и се подбират най-добрите гроздове. Виното е комплексно, но показва своят финес много елегантно.