Шоколадът с пълнеж от хрупкав кадаиф и шамфъстък се превърна в истинско явления в съвременната кулинария. Стана толкова популярен и търсен, че сладкарски къщи, инфлуенсъри, любители готвачи и обикновени хора започнаха да предлагат и други сладкиши, в чиято основа стои замисълът за невероятно гастрономично изживяване с арабски привкус. Появиха се модификации на макароните и чийзкейка, както и торти, наричани дубайски, защото в тях е вложен кадаиф и шамфъстък, които са основните съставки на дубайския шоколад.

Чийзкейкът сам по себе си е изключително популярен десерт, известен в целия свят, приканващ със своята лека киселинност от мекото сирене, което се използва, хрупкавия блат (най-често направен от натрошени бисквити) и сладкото или пресните плодове за завършек най-отгоре.


Ето как изглежда дубайският чийзкейк, както и няколко рецепти как да си го направите. Може да го направите в голям съд или да разпределите порциите в чашки. За по-ефектен завършек е добре те да са прозрачни.

 

 

 

 

 

Ето разновидност на рецептата, която е подходяща за хора, които тренират:

 

Дори и френските макарони, които са едни от най-трудните за правене сладкиши, придобиха дубайски привкус. Сладкарски къщи добавиха към френското изкушение макарон шамфъстък и кадаиф, за да заприличат вкусово на обичания и много търсен дубайски шоколад.

На пазара открихме още, че се предлагат дубайски торти, а в Турция дори има дубайска баклава и кюнефе.

Вижте в анкетата ни какво предпочитат хората - шоколад или сушени плодове>>>

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK