Докато сме в сезона на черешите, ви предлагаме един ефирен и сочен сладкиш на финалистката от MasterChef, сезон 6 - Виолина Маринова.

Черешите тя превръща и в пълнеж за домашни фунийки сладолед.

С нетърпение очакваме да разберем какво ще се случи и с ягодите.

За черешовия сладкиш са необходими 300 грама от червените плодове. 

Освен че е вкусен, този десерт ще е и полезен. Черешите са една от най-богатите на антиоксиданти храни. Съдържат мелатонин, който осигурява добър нощен сън. 

Необходими продукти:

Снимка: istockphoto.com

  • 230 г брашно от лимец
  • 3 яйца
  • 200 г захар
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 70 г зехтин
  • 1/2 сок от лимон
  • кората на 1 лимон
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1 с. л. сода
  • 300 г почистени череши
  • ванилия

Приготвяне:

Всички продукти се забъркват, за да стане хомогенна смес. 
Черешите се разполовяват, за да се отстранят костилките. 
Слагат се в тестото и съвсем леко се объркват, за да се запази целстта на плода.
Пече се. 

"Едно парченце и си на черешата" - пише за този сладкиш участничката в MasterChef. 

Прочетете и каква част от кулинарното ежедневие имат черешите в живота на Мария Жекова - победител в MasterCeh, сезон 7. 

"Битки не се печелят само със сила. Печелят се и с нежност, с обич, с вдъхновение. Всъщност май се печелят с мечта и труд. С полет. И с диви череши в сърцето." - сподели тя в Инстаграма си.