Карън Шейлър – създателката на някои от най-любими коледни филми („Коледен принц“ и „Коледен лагер“) и носителка на наградата „Еми“ – пренася празничния дух и сред страниците на трогателен роман.

Зад вълшебната корица на „Коледа завинаги“ се крие стопляща история за любов с вкус на канелени кифлички, в която една жена ще преоткрие магията и надеждата на най-снежния и топъл сезон.

С увлекателния си стил Карън Шейлър успява да зарази с коледен дух дори и любителите на лятото, а като бонус към изданието читателите могат да открият няколко празнични рецепти и екологични съвети за по-целесъобразен празник с мисъл за природата. Ето една такава рецепта.

Джинджифилови курабии „Коледното езеро“

Продукти за 36 курабии:

ТЕСТО

  • 2¼ чаши брашно
  • 1 супена лъжица смлян джинджифил
  • 1 супена лъжица смляна канела
  • ½ чаена лъжичка смлян карамфил
  • ½ чаена лъжичка бахар
  • ¼ чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 1 супена лъжица ситно нарязан захаросан джинджифил (по желание, за да се добави пикантен вкус)
  • ¾ чаша несолено масло
  • ½ чаша кафява захар
  • ½ чаша бяла захар на пясък
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица прясно изцеден портокалов сок
  • ¼ чаша меласа
  • 36 шоколадови бонбонки по ваш избор

Приготвяне:

Забележка: за най-добри резултати смесете всички продукти с ръка.

1. Загрейте фурната до 180°С.

2. Смесете брашното, джинджифила, канелата, карамфила, бахара, солта и содата за хляб. Ако желаете, добавете и захаросания джинджифил.

3. Разбийте маслото и кафявата и бялата захар в голяма купа, така че да стане пухкаво.

4. Добавете разбитото яйце, а после пресния портокалов сок и меласата.

5. Постепенно сипете брашното с подправките.

6. Омесете тестото на малки топчета с размерите на орех.

7. Наредете върху немазна хартия на разстояние 6 сантиметра.

8. Внимателно сплескайте с ръка, така че тестото да придобие дебелина 2,5 сантиметра.

9. Печете 8-10 минути.

10. Оставете курабиите да изстинат, като добавите по едно шоколадово бонбонче върху всяка.

11. Прехвърлете върху метална решетка, та курабиите да се охладят напълно.

12. Съхранявайте в плътно затворен контейнер, та да за пазите курабиите меки и сочни.

Насладете се.

Откъс от самия роман можете да прочетете тук: