По-щастливите хора променят отношението си към миналото. Правило първо е да се запази свежа памет за красивите моменти в живота. Милите спомени ще ви помогнат да забравите обидите и да простите грешките, както на другите, така и своите собствени. Затръшнете вратата към лошите спомени

Личният живот е щастлив, когато е наситен с повече внимание и нежност в отношенията. Бъдете любезни към другите, но не забравяйте да бъдете внимателни със себе си. Осъзнавайте, че несъвършенството е човешко качество.

Когато цените вашите чувства и потребности, ще изразите по-лесно положителни, оптимистични чувства и към хората от вашето обкръжение.

Човешката любов е истинското решение. Може да останете оптимистични и да запазим веселостта си, ако съумеете да обръщате всеки негативен коментар в позитивен.

Снимка:Thinkstock/Getty Images



Егото е онази част от вас, която ви пречи да бъдете щастливи.

Превъзмогнете желанието винаги да сте прави. Изоставете стремежа за вечна победа над другите. Може би имате проблеми, защото нямате достатъчно пари, нямате любов, не изглеждате добре, не сте умни. Проблемът е в начина на мислене. Вие определяте ситуацията като добра или лоша.

Важно е да се показва уважение към хората.

Добрите междуличностни отношения влияят благотворно. Взаимната любов, синовната любов, любовта към децата са основата на щастливите и завършени хора. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Прекалените амбиции и несекващи желания нарушават вътрешния покой. Чувствата като злоба, невъздържаност, агресия, заради собствено облагодетелстване, сриват имунната система, нервите и психиката. Накрая човек се чувства нещастен.

Придобийте власт над себе си като започнете да осъзнавате, да контролирате и да управлявате своите мисли, думи и действия.

Преобразете живота си. Хранете се правилно, почивайте, не си нанасяйте вреда с цигари, алкохол, преумора и безсъние. Говорете с тих, почтителен глас, въздържайте се от критични забележки.

Не се страхувайте да бъдете щастливи!

Снимка:Thinkstock/Getty Images