Във фестивален стил
2015 е годината на международните музикални фестивали, които придават особен чар на летните дни и нощи. За подобни случаи залагаме на кимоно от фина материя с пъстри десени и игриви ресни. То се носи свободно и не се нуждае от други аксесоари, освен вашите усмивка и добро настроение. Може да го комбинираме както с къси панталони, така и със свободна рокля до коленете. Този тип кимоно е идеалният модел за модерната етно визия. А, и не забравяйте сандалите. 


На по-смелите, препоръчваме да съчетават няколко вида принт. Еклектиката е модерна през лято 2015.

В стил нео-сако
Съвременните дизайнери преразглеждат традиционното облекло придавайки му модерен облик. Кимоното не е това, което беше – днес то е неизменна част от дамския гардероб и се носи в ежедневието като сако, шлифер или друг тип връхна дреха. С дънки или панталон, пола или клин – всички комбинации са добри. Плюс това не е задължително да се ограничавате с едноцветните палитри – придайте допълнително живот на всекидневния си гардероб с пъстри шарки и контрастиращи цветове. Ако все пак изберете монохромната гама, тогава обувките са акцентът на цялостната визия.

В стил "между два сезона"
Лятото е тук и хубавите дни са все по-чести, но вечерите са прохладни. За това ни трябва дреха, която е същевременно стилна, удобна и предпазваща ни от коварните течения. За това избираме дълго кимоно, за предпочитане от „твърда” материя като тези на KENZO. Можем да го носим свободно или вързано на талията с колан, в комбинация на широк прав панталон.