Искрено се надяваме, че тазгодишната зима вече е минало и пролетта ще започне съвсем скоро да ни се доказва! Освен време за почистване, подреждане и презареждане, любимият ни сезон е и време за обновяване... на гардероба!

Вече от няколко дни настървено разцъкваме пролетните колекции на любимите ни марки и разпределяме бюджет за новите си любими кецове, рокли и аксесоари. Дори от години да имате изграден собствен стил и категорично непоклатими предпочитания за всеки един елемент от облеклото си, трябва да признаете, че модни вдъхновения дебнат отвсякъде и е истинско удоволствие, когато откриеш всичко, което обичаш, на едно място.

Адресът на това място, най-общо, е мрежата. А по-конкретно – може да бъде всеки моден блог, сайт или профил в социална мрежа, посветен на любимия ви стил.

Подбрахме за вас 12 Instagram профила на едни от най-популярните и актуални модни „момичета” в света. Те са дизайнери, блогъри, модни редактори в големи списания, специалисти по аксесоарите и т.н. Те щедро споделят модните находки, на които се натъкват всеки ден. Те могат да станат един от изворите на вдъхновение за пролетното обновление на гардероба ви. Запознайте се и ги последвайте, ако ги харесвате...

Анна Дело Русо (Anna Dello Russo)

Преди години вече покойният фотограф Хелмут Нютон определя Анна Дело Русо като „моден маниак”. Италианката понастоящем работи като редактор и творчески консултант за японското издание наVogue. Профилът й в Instagram, както и сайтът й, изобилстват от готини аксесоари, актуални визии и видеа от ревюта.

Блеър Ийди (Blair Eadie)

Блеър е автор на блога Atlantic-Pacific, в който запалената по модата дама представя лично подбрани и заснети модни предложения за актуалния сезон. Профилът й в Instagram промотира и допълва предложенията в блога.

Ева Чен (Eva Chen)

Ева е главен редактор на сайта Luckyshops.com, който не само предлага модни съвети и представя актуални тенденции, а и функционира като онлайн магазин, в който потребителите могат да избират измежду отбрана колекция дрехи и обувки на различни марки. Instagram профилът на Ева представя личните й предпочитания, основно за лакове за нокти и обувки, наред с кадри от личния й живот.

Коко Роша (Coco Rocha)

Красавицата е един от актуалните световни топ модели, а отскоро и дизайнер. В профила й в Instagram ще откриете много снимки, както от професионалния, така и от личния живот на красавицата, които могат да ви вдъхновят за модни „кражби” и „адаптации”.

Man Repeller

Зад този Instagram профил стои блогърът Леандра Медин. "Забавен сайт за сериозна мода" е мотото на Man Repeller. Освен за промотиране на блога, профилът на сайта в Instagram представя и личните находки на автора, няколко от които вече са в графата ни "Задължително да притежавам".

Марта Уорд (Martha Ward)


Марта е стилист и вярваме, че ще успеете да си харесате някое/няколко/безброй от нейните топли и деликатни модни предложения в профила й в Instagram, които включват и аксесоари, и интериорни акценти.

Мария Дуеняс Джейкъбс (Maria Duenas Jacobs)


Мария е директор на отдел Аксесоари в ELLE и това е очевидно в профила й в Instagram. След продължително „скролване” в социалната мрежа, уверено заявяваме, че няма пръстен от представените от нея, който да не желаем силно!

Мелъди Дженг (Melodie Jeng)

Мелъди е фотограф и блогър, който щурмува улиците на Ню Йорк с фотоапарата си и представя ежедневния стил на красивите му обитатели. Instagram профилът й представя новите попълнения в сайта й, допълнени с видеа.

Джули Сариняна (Julie Sarinana)


Джули е блогър в Sincerely, Jules, където от 2009г. представя всичко, което смята за готино. Профилът й в Instagram не пропокрива напълно сайта на Джули, а го допълва с допълнтелни модни селекции и кулинарни изкушения.

Ейми Сонг (Aimee Song) 


Ейми е авторът на Songs Of Style – моден блог, в който представя актуални за сезона визии с красиви снимки и любопитна информация. Instagram профилът й промотира блога и го допълва с още симпатични кадри от личния живот на модерното момиче.

Ашли Роуз (Ashley Rose)


Ашли предлага модерни визии за по-пищни дами в блога си, а профилът й в Instagram ни помага да надникнем не само в гардероба, но и в мозъка й с любими мисли и цитати на чаровната блогърка.

Who What Wear


Who What Wear е моден блог, посветен на мисията да ви избави от всекидневните мъки на тема „Какво да облека днес?” Instagram профилът на блога изобилства от снимки на вдъхновяващи визии.

Последвахте ли някя от дамите от нашата селекция? А може би вие можете да ни предложите някой профил, който ще ни вдъхнови? Споделяйте смело в коментарите!