Март е известен като "женски" месец и поради тази причина му се приписват редица женски характеристики като силна емоционалност и непостоянство в настроенията. На 8 март пък по един или друг начин отбелязваме Международния Ден на жената/майката. Затова ние, от Ladyzone.bg заедно с нашите приятели от H&M решихме да посветим този месец на жената и по специално на женското приятелство.

  • Nadia от Deep Zone Project и нейната най-добра приятелка
  • Сантра и нейната най-добра приятелка
  • Кой спечели подарък от H&M през третата седмица от месеца на женското приятелство
  • 5 страхотни филма за женското приятелство
  • Виктория Терзийска и нейната най-добра приятелка
  • Нели Хаджийска и нейната най-добра приятелка
  • Кой спечели подарък от H&M през втората седмица от месеца на женското приятелство
  • 10 от най-истинските женски приятелства в Холивуд
  • Деси Бакърджиева и нейната най-добра приятелка
  • Евелин Костова и нейната най-добра приятелка


Поканихме няколко известни дами, които помолихме да разкажат за най-добрата си приятелка - каква е тя, какъв е стилът й и какво я прави наистина приятел... Опитахме се да разчупим (или затвърдим, ще разберем) някои клишета от типа на "мъжкото приятелство е по-здраво от женското"; "когато нямаш какво да си кажеш с някого, той отпада от листа с приятелите"...

Могат ли жените, въпреки своята емоционалност, да създават трайни приятелства. Какви връзки издържат проверката на времето...

Същевременно провеждаме и една игра с подаръци от H&M. Подсказваме: Следете въпросите за стила на приятелките! Правила на играта >>

Вярваме, че в края на месеца резултатът ще е: вдъхновяващи истории за приятелства, подаръци за приятелките и подаръци за читателите, които следят внимателно разказаните истории.

Започваме с Мона от Революция Z

 

Този текст си има победител, изтеглен на 10 март 2014 г. Вижте кой спечели аксеоар от H&M през първата седмица от Месеца на женското приятелство >>

Кратка история на вашето приятелство:

Коя е тя?
Малко се чудих коя приятелка да избера. За мое щастие имам няколко много близки момичета, които са много важни за мен и на които знамq че винаги мога да се доверя. Има обаче един човек, който най-добре ме разбира и това e най-добрата ми приятелка - моята майка. Тя се казва Невена. Годините няма да казвам, но човек е на толкова, на колкото се чувства, а в много моменти имам чувство че тя е по-млада дори от мен. Тя самата определя своята професия като майка и наистина е така ... дава цялото си време, за да отгледа мен и брат ми.

От кога се познавате?
Познаваме се откакто се помня, хаха :) Но може би през тийнейджърските ми години наистина се опознахме и станахме истински приятелки. Аз бях и продължавам да съм с доста тежък характер и мама е единствената, която винаги ме разбира. Няма ден, в който да не се чуя с нея по няколко пъти.

Какво ви сближи и ви направи наистина приятелки (не само познати)?
Много си приличаме с мама. Тя се определя като "агент на ЦРУ", защото винаги усеща какво се случва с мен. Само по начина, по който й кажа "мамо", тя знае дали всичко е наред. Като бях по-малка това много ме дразнеше, защото просто нямаше шанс да я излъжа. Сега даже не пробвам да го правя, защото си имаме пълно доверие и знам, че тя ще ме разбере независимо какво се е случило.

Какво наистина обичаш в нея?
Има страхотно чувство за хумор. Много е различна и никога не се е страхувала да го покаже. Научила е и мен да бъда себе си и да не се страхувам да показвам това, което съм. Много е енергична. Винаги върши нещо... постоянно чисти и обича винаги всичко да е брилянтно чисто. Това е нещо, по-което се различаваме и най-често се караме. Аз обичам хаоса :)

Внимание! Ако искаш да участваш в играта на H&M и LadyZone.bg, посочи като коментар под статията, кой аксесоар принадлежи на майката на Мона! Към аксесоарите >>


Какво в стила й я прави различна и уникална?

Стила на човека се определя от неговия характер. Мама е цветен и много артистичен човек. Обича да експериментира. Косата й винаги е била черна, но формата се променя всеки месец. В момента почти цялата й коса е обръсната :) Виждала съм я суперспортна и много елегантна. Има стил и усет към цветове. Обича големи бижута - предпочита дървени и плетени украшения. Обожава шалове, даже по едно време плетеше много красиви зимни шапки и шалове.

Внимание! Ако искаш да участваш в играта на H&M и LadyZone.bg, посочи като коментар под статията, кой аксесоар принадлежи на майката на Мона:

Аксесоари: H&M Spring Collection 2014. Колаж: LadyZone.bg

Какво искаш да й кажеш (дори ако вече си й го казвала)
Много се гордея с мама. Тя е най-важният човек в живота ми. Много е хубаво да знаеш, че може да разчиташ на някой във всеки един момент .

И още за приятелството: В опит да разбием клишетата! Ние питаме, Мона отговаря >>

Така ли е (да или не/защо):

Ние: "Като деца не сме имали кой знае какви критерии за приятелите ни, но с времето това се променя". Така ли е?
Мона: Най-вероятно е така. Като деца само си играем безгрижно. Нормално е, когато вече си възрастен, с приятелите ти да имате общи интереси и общи теми на разговор.

Ние: "Казват, че „мъжките приятелства” били по-здрави, защото между мъжете не е толкова силна конкуренцията"
Мона: Аз нямам приятели, с които да се конкурирам, така че по-скоро не съм съгласна с това твърдение :)

Ние: "Когато интересите ни се променят и нямаме обща тема на разговор, приятелството замира". Така ли е?
Мона: Може би. Все пак с приятелите е важно да говориш и споделяш. И когато човек не те разбира и не сте на една вълна, приятелството ще е малко невъзможно.

Ние: "Социалната среда и статус влияе на приятелството". Така ли е?
Мона: Аз имам приятели от различни социални среди, възрасти и разнообразни професии. Никога не съм избирала хората, с които да общувам по това с какво се занимават. Нормално е, когато се занимавам с музика и кино, да имам много близки хора от тези среди, но имам приятели, които нямат нищо общо с изкуство и на които много държа и обичам.