Горещите месеци се очертават да са още по-страстни, не само заради парещото слънце, а заради поредната доза аржентинско танго. Този път за тези от вас, които никога не са танцували. Обикновено гостуващите преподаватели от Аржентина  водят уроци за напреднали и много рядко за абсолютно начинаещи. Така че, ако сте си намислили да научите някоя и друга стъпка от екзотичната Южна Америка, то сега е моментът.

танго

Курсът за абсолютно начинаещи стартира на 7-ми юни и продължава до 30-ти юни. Повече информация за събитието може да намерите на www.tango.bg.

Гостуващите маестроси ще бъдат Луис Мендес и Габриела Гонсалес. Трябва да споменем, че те съвсем не са непознати на българската публика. В последните години посещават страната ни ежегодно, а през тяхната школа са преминали над 200 българи.

тангоЛуис и Габи са дългогодишни танцьори и преподаватели на танго от Буенос Айрес, които се отличават с елегантен и динамичен стил, основан на класическия tango salon - най разпространения и обичан стил аржентинско танго. Започват да танцуват заедно през 1994 г. Обучавали са се при редица именити преподаватели на аржентинско танго. Носители са на награди от конкурси в Аржентина, участвали са в  множество фестивали, спектакли и концерти с известни танго оркестри. Преподават от 1997 г. и оттогава се стремят да предадат своя опит и познания на всеки един от учениците си.

В танца Луис и Габи обръщат особено внимание на хармоничността, елегантността, техниката и музикалността. Техният ентусиазъм, както и естествения им подход към танца, са очаровали немалко привърженици на танго в Европа и по целият свят.

През юни месец Габи и Луис ще задъхат и очароват българската публика за пореден път.