При всеки повод и събитие, незименно се случва да се замислим какво да подарим на близките си хора. Уж ги познаваме, а почти винаги се затрудняваме. един от класическите избори е бутилка хубаво вино. Това е подарък, който може да се поднесе по много поводи, и на мъж, и на жена, може да бъде изпит и да създаде добро настроение, или да се пази дълго време за спомен, етикетът му може да се персонализира или да покажете много специално, лично отношение като изберете скъп рядко срещан вид. 

Предлагаме ви един кратък гид какво вино да изберете, според човека, на когото трябва да направите подарък, с класическо представяне на продукта и малко лично отношение, базирано на дегустации в рамките на форумa на българското вино DiVino Taste. Повече от 65 български изби показаха най-доброто от своята продукция, а посетителите имаха възможност да опитат над 450 вина. Ние сведохме избора си до три. какво ще подарите обаче - зависи изцяло от вас.

Вино за свекървата 

Bio Viognier & Traminer 2013 от Edoardo Miroglio 

Био вариантът на бяло вино на Edoardo Miroglio е със светъл златисто-зелен цвят. Има интензивен аромат, в който преобладават розите, белите цветя и за финал - прасковено конфи.

Лично усещане:

Био вината са особен вид експеримент със сетивата на любителите на тази напитка, тъй като в тях няма добавки. Небцето, свикнало с допълнения и усъвършенстване, може и да не приеме виното, което разчита само на природните методи. Също като със свекървата – не я приемаме в началото, но с времето – свикваме.Вино за таткото >>>