Джей Зи вече има свой собствен парфюм - името му е GOLD JAY Z.

Премиерата на аромата беше насрочена за 20 ноември в Barney's Ню Йорк. Цената на скъпоценната бутилка и в зависимост от грамажа  е между 39 и 70 долара.

Според запознати Джей отхвърлил 3 200 имена за парфюма, преди да се спре на GOLD JAY Z - избрал името, защото според него то казва "това е "the shit", злато е!"

"Бях впечатлен от увереността и стила на Джей Зи и бях удивен от лекотата, с която се справя с всичко, включително и с успеха си" - споделя парфюмеристът Илаяс Ирменидис, който е създал аромата.

"Той е естествено и готин и хората искат да са като него. Докато развивахме GOLD JAY Z исках да направя аромат, който отразява едновременно жизнената амбиция на харизматичната му личност, но и небрежния му стил." - добавя още Илаяс.

Кание Уест - история от аз до аз >>

Barney"s обаче са обвинени в расизъм - съдебната битка за чисто име и Джей Зи >

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Все пак носителят на 17 награди Грами си спечели и малко неприятни изживявания заради съвместната си работа с Barney's New York - те се борят с две съдебни дела, в които ги обвиняват в расизъм.

След сериозен натиск от страна на фенове и медии, Джей Зи излезе с официално изявление по случая. В него 43-годишният рапър заяви, че не печели и "пукната пара" от съвместната работа с Barney's. 100% от печалбите ще отидат във фондацията "The Shawn Carter Foundation", която дарява студентски стипендии за младежи, които не могат да си позволят добро образование. 

Седем знаменитости с "нежни сърца" >>