#Зехтин + кръгчета праскова
Зехтин за десерт? Да, не се чудете. Но студено пресован. Достатъчно е само леко да поръсите сладоледа със зехтин и малко чубрица, което ще придаде на ледения десерт и резените праскова върху него дискретно пикантен натюрел.

#Натрошени карамелени зрънца
Карамелените парченца са сред най-добрите компаньони на сладоледа, особено на шоколадовия. Поръсете топките шоколадов сладолед с голяма шепа карамелени зрънца и ще получите перфектен вкусов баланс от сладко, лепкаво и хрупкаво очарование.

#Нарязан солена шам фъстък + сладко от смокини
Една оригинална и изтънчена комбинация, която ще превърне вашата мелба в тържество за сетивата.

#Сусамена паста + кленов сироп
В малка купа сложете сусамена паста и я разбъркайте с 1 с.л. кленов сироп – чудесна алтернатива на фъстъченото масло. Комбинацията е подходяща за ванилов, шоколадов или кафеен сладолед.

#Ягоди, напоени в балсамов оцет
Балсамовият оцет подчертава сладостта на ягодите. Така че не се колебайте да полеете няколко нарязани на половинка ягоди с балсамов оцет и да ги декорирате върху плодовия или сметанов сладолед.

#Начупени на ситно бретцели + карамелен сироп
Карамел и шоколадов сладолед отново, но този път не и без добрите стари хрупкави бретцели. Соленият им вкус подчертава и допринася още повече за фината мекота и сладост на сладоледа.

#Пухкави бонбони от бяла ружа + фъстъчено масло
Тази великолепна комбинация върви най-много на шоколадовия или ванилов сладолед. Лъжица голямо парче от пухкавата бяла ружа, полята отгоре с разтопено фъстъчено масло – истинско блаженство за всички сетива.

#Натрошени царевични пръчици 
Ммм, много е вкусно. Подобно на бретцелите, натрошените царевични пръчици подчертават нежността на сладоледа чрез соления си вкус, но в допълнение на това му придават и още по-голяма мекота.

#Сладко от ябълки (круши или дюли)
Затоплете плънката и я полейте върху сладоледа. Оставете сиропа да облее топките от всичките им страни. Леко киселата жилка на ябълковото сладко балансира сладостта на сладоледа.

#Меласа + чили на прах
Дълбоката, тъмна и леко горчива жилка на меласата е чудесен начин да придадете мистичен чар на сладоледа. Изберете шоколадов, а отгоре запрашете леко с пикантния чили прах. Няма такова удоволствие!