Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис излязоха с позиция относно обвиненията в сексуално посегателство срещу Крис Нот, часове след като 67-годишният актьор беше уволнен от телевизионния сериал The Equalizer.

В съвместно съобщение, публикувано в социалните мрежи в понеделник вечерта, актрисите заявяват, че са "дълбоко натъжени да чуят обвиненията" срещу Нот - техния дългогодишен партньор в "Сексът и градът", с когото наскоро се завърнаха на екрана с "Просто ей така..." (And Just Like That...) по HBO Max.

"Подкрепяме жените, които споделиха болезнените си преживявания. Знаем, че това трябва да е много трудно и ги поздравяваме за това", допълват актрисите.

Снимка: Instagram/Sarah Jessica Parker

Yahoo потвърждава, че Нот няма да се върне в The Equalizer, тъй като последствията от скандала продължават. Нот, който същевременно беше изключен от агенцията си за таланти A3 Entertainment, играеше ролята на Уилям Бишоп в криминалната драма на CBS заедно с Куин Латифа.

Крис Нот
Снимка: Getty Images

"Крис Нот вече няма да снима допълнителни епизоди на The Equalizer, като решението влиза в сила незабавно", обявиха в съвместно изявление Universal Television и CBS. Вторият сезон на The Equalizer започва през януари.

Крис Нот беше обвинен в изнасилване от две жени и сексуално насилие от трета. Актьорът категорично отрече твърденията им. Четвърта жена - актрисата Зоуи Листър-Джоунс, публично обвини актьора от "Сексът и градът" в неприлично поведение.