Изборът на перфектна почивка не толкова лесно. Сред многото предложения от туристическите фирми, хората започват да се колебаят къде по-напред да отидат. Това да съчетаеш удобството, приключенския дух и невероятните изживявания, не е само мечта. Предлагаме ви 10 вдъхновяващи дестинации, които ще ви оставят впечатление за цял живот.

1.Преоткрийте щастието в Бутан
Хималайското Кралство Бутан е едно от най-щастливите места в света. В тази страна приоритетите на лидерите е общото национално щастие. Въпреки че е една от най-слабо развитите страни в Източното полукълбо, страната е на осмо място сред 20-те най-щастливи нации. Когато посетите Бутан, която граничи с Китай и Индия, ще почувствате усещане на задоволство от невероятната природа, екзотичните каменни сгради, оризищата. Мястото, което задължително трябва да посетите, е монашеския манастир Гангтей. Той е разположен в долината Паро, където може да отседнете в малки хотели, от които се разкрива прекрасна гледка.

 

2.Сафари в Индия
Индия винаги е притегляла туристите със своята история, култура, храна, красота и т.н. Но Индия не е място, в което да оставите навигацията настрана и да пътувате през хаоса на провинцията. В страната се организират индивидуални пътувания, които ще ви отведат от модерната суматоха на Делхи и скъпоценните пазари на Джайпур. Плаващият дворец на Удайпур, бенгалските тигри в Национален парк, возенето на слон, плаване по свещената река Ганг, пазаруването в лабиринтите на Мумбай – това малко от незабравимите изживявания, които ще ви предложи Индия.

 

10 идеи за евтин меден месец >>

 

3.Различната Япония
Япония е известна с естетиката и кулинарните си чудеса в Токио. Този град със сигурност е едни от най-вълнуващите места в света. Още преди зазоряване може да станете свидетели на зашеметяваш спектакъл на рибния пазар Цукиджи, на невероятни дизайнерски решения, инсталации и първокласни бутици. Все пак ще бъде жалко, ако посетите Япония и не обърнете внимание на природните й забележителности. Ски курортите, снежните маймуни, японската джунгла до девствените плажове, където можете да се гмурнете сред гигантски Мантии.

 

Бременни и на път >>

 

4.Класическо пътешествие през Калифорния
Подарете си няколко седмично пътуване през старите пътища в Калифорния. Горещото слънце и необятността на пустинята ще се запечатат завинаги в съзнанието ви. Можете да посетите Палм Спрингс, арт инсталацията Salvation Mountain , скалните образувания Tree Joshua и дивия запад. Сред незабравимите изживявания може да бъде карането на морски каяк в Монтерей и нощувка в гнездо с човешка големина в хипи лагер.

 

 

5.Една от най-яките ваканции: Антарктида
Дестинация, която ако глобалното затопляне продължи, няма да е същата след няколко години. Така че сега определено е времето да си резервирате пътуване до Антарктика. Айсберги, редки албатроси, изпълнени с пингвини плажове и малки весели тюлени. Тези неща могат да бъдат видени единствено на ледения континент. Пейзажите в Антарктида ще спрат дъха ви и ще ви пренесат в приказния свят на снежната царица.

 

 

6.Потопете се в природата на Галапагоските острови
Флората и фауната на този островен рай е уникална и неповторима и е известна с Галапагоските чинки – едни от най-известните примери за еволюцията още от времето на Чарлз Дарвин.

 

Съчетайте престоя си тук с круиз на борда на яхта, за да видите гигантски костенурки, косатки, пингвини и игуани. Тук можете да видите и масив от ярко оцветени птици, които не се срещат другаде. Животните на вулканичните острови често се доближават до хората. Досегът с неповторимата природа на Галапагос ще ви замае и остави невероятни спомени за цял живот.

Да се храним здравословно по време на път >>

 

7.Изгубеният град и Мъртво море: Йордания
Преди 200 години швейцарският изследовател Йохан Лудвиг Буркхарт открива Петра. Сградите са издълбани в скалите и са почти непокътнати от времето. Градът е бил столица на набатеите. До него може да се стигне само през тясно дефиле. Според изследователи първите останки от хора на това място са от преди 1000 г. пр. н.е.

 

Това не е всичко, което Йордания може да предложи. Можете да отседнете в луксозен бедуински лагер, да минете през оазис от маслинови дървета, лагуни и водопади, за да стигнете до Мъртво море.

 

8.Островна идилия: Сейшели
Сейшелските острови ще ви предложат една незабравима почивка. Там ще можете да се настаните в самостоятелна вила на брега, със собствен басейн, вани и душове на открито. И най-важното – със спиращата дъха гледка към необятния океан. Ако сте почитатели на гмуркането – това е мястото. Кораловите рифове са изпълнени с живот, като са регистрирани над 1000 вида риби. Сейшелите са дом на някои от най-големите колонии от морски птици на света.

 

Джапанките в сака и... какво още? >>

 

9.Шимпанзета и какво ли още не: Източна Африка
Ако искате истинско приключение трябва да посетите Източна Африка. Тук можете да видите миграцията на много животни през Кения и Танзания. Сред тях са антилопите гну. В тази част от света трябва да отидете на сафари, като по този начин ще се запознаете от близо с нашите генетични братовчеди в Greystoke Mahale.

 

Да живееш между любов и слонове: Дафни Шелдрик >>

 

10.Шейни и къщи по дърветата в Шведска Арктика
Стокхолм е място, където можете да се насладите на модерна архитектура, авангарден дизайн, неповторими бутици и кулинарни експерименти. Но ако искате това да е пътуването на живота ви, отидете в най-северните части на Швеция. В Лапландия ще останете възхитени от кристално чистите реки и дружелюбните елени.

 

Северни сияния >>

Тук се наблюдава голямо разнообразие от изключително красиви природни феномени и значително биологично разнообразие. В земята на среднощното слънце, ще бъдете настанени в хотел издълбан от лед или можете да посетите в Нортебен хижа, която е между клоните на дърветата. Ако си падате по история, можете да посетите ханзеатски град Визби, който е бил селище на викинги.


13 абсурдни и смешни оплаквания на туристи >>