Професията на актьорите не е само лукс и блясък, както ни изглежда, когато ги гледаме да вървят по червения килим, облечени в рокли за стотици хиляди. Снимането на филм е свързано с месеци тежък труд и извънредно работно време. А много често и с непосилни за повечето хора хранителни режими и упражнения. Един от най-известните в това отношение актьори е Крисчън Бейл.

Актьорът от „Черния рицар“ отново ще се качи на големия екран следващата седмица в ролята на автомобилния състезател Кен Майлс във филма „Форд срещу Ферари“. За да влезе в малкия състезателен автомобил, актьорът е трябвало да свали значителна част от теглото си и то само месеци, след като качи 20 килограма за друга роля.

Ето кои са най-впечатляващите трансформации на Крисчън Бейл през последните 20 години:

„Американски психар“

За една от първите си големи роли в киното, Крисчън Бейл трябвало да извае перфектно тяло и за да постигне това актьорът не щадил сили. Той тренирал с личен фитнес инструктор по три часа дневно, шест дни в седмицата в продължение на месеци.

Снимка: imdb.com

Резултатът е очевиден за всеки, който е гледал филма, а героят на Бейл във без съмнение е най-сексапилният сериен убиец в историята на Холивуд (ако не броим Шарън Стоун в “Първичен инстинкт“, разбира се).

„Механикът“

Кой казва, че да загубиш тегло е трудно? За психотрилъра „Механикът“ (да не се бърка с филма с участието на Джейсън Стейтъм) актьорът е трябвало да свали близо 30 килограма за много кратко време. За да постигне това, Крисчън Бейл си е наложил убийствена диета от кафе, вода и една ябълка дневно. Не опитвайте това!

Снимка: imdb.com

Пред The Guardian Бейл сподели, че физическата трансформация се е отразила и на психиката му: „Когато си толкова слаб, че ти е трудно да изкачиш дори няколко стъпала, се превръщаш в същество изцяло от мисли. Сякаш си напуснал тялото си.

„Батман: Началото“

6 месеца. Толкова време е имал Кричън Бейл да върне теглото си, след края на снимките на „Механика“, за да може да участва в „Батман: Началото“ на Кристофър Нолан. За това време Бейл се е подложил на нов режим тренировки, превърнал се е в мускулестата машина, която познаваме от филма и е качил 45 килограма.

Снимка: imdb.com

Това никак не е било лесно, защото в състоянието, в което е бил в предишния си филм, Бейл не е можел да направи дори една лицева опора, но е успял да се справи. Всъщност актьорът е наедрял толкова много, че не е могъл да влезе в костюма на Батман, така че спешно е трябвало да свали 9 килограма. Нищо работа за Крисчън Бейл.

„Боецът“

Следващата трансформация на Крисчън Бейл му донесе и награда „Оскар“. Във филма „Боецът“ той играе ролята на брата на Марк Уолбърг и се е наложило да свали доста килограми, за да е подходящ за ролята.

Снимка: imdb.com

Този път диетата му е била по-лека и е разчитал предимно на физическа активност, за да постигне целта си: „Тичах като луд. А, да, освен това се друсах.“ (Това последното по всяка вероятност е шега.)

„Американска схема“

И след като няколко години игра или мускулести, или много слаби мъже, Крисчън Бейл реши да изпита тялото си в малко по-различна роля – пълен човек. Тази трансформация със сигурност е била по-приятна от останалите: „Ядях много понички, чийзбургери и всичко, което можех да изям. Буквално ядях всичко, което ми се изпречеше на пътя.

Снимка: imdb.com

Тази промяна почти му попречила да получи и следващата си роля – във филма „Изход: Богове и царе“. Когато видял тлъстините му на кастинга, режисьорът Ридли Скот не останал доволен, но Крисчън Бейл обещал, че до началото на снимките ще си възвърне нормалното тегло. И успял, разбира се.

"Вице"

Миналата година Крисчън Бейл отново трябваше да се преобрази в пълен възрастен мъж, за да изиграе ролята на американския вицепрезидент Дик Чейни. За целта актьорът качи близо 20 килограма.

Снимка: imdb.com

За негова изненада, създателите на филма не са очаквали от Бейл да качва тегло. За да изглежда по-пълен е имало специално направен костюм, който да носи на снимките. В крайна сметка, заради отдадеността на Крисчън Бейл, костюмът е останал неизползван.

Крисчън Бейл обаче не мисли още дълго да продължава да прави изумителните си трансформации: „Трябва да спра. Не е добре за здравето на тялото. Вече съм в средата на 40-те си години и започва да ми се отразява. Трябва повече да мисля за това, че съм смъртен. Радвам се, че правих тези неща, но мисля, че те вече трябва да останат в миналото ми.