Рядко се случва едно интервю изведнъж да заема формата на приятелска среща. Да, така се случи със семейство Маркови. Разговорът бе толкова приятен, истински и откровен, че решихме да възпроизведем ключовите от него моменти.

LadyZONE.bg: Здравейте! Да започнем с първия въпрос – как бихте се определили като семейство?
Емил - “Задружно!”
Албена - “Шумно.”
Мина - “Интересно.”

LadyZONE.bg: Какво ново се случва в артистичното ви семейство?
Албена - “Сега сме в преход, когато свикваме да бъдем с един по-малко. Големият ни син се изнесе да живее самостоятелно и на мен лично ми е трудно.”
Мина - “Той живее на пет минути от вкъщи!”
Албена - “Да, но това в никакъв случай не означава, че се виждаме често или че се чуваме по телефона всеки ден. Уважаваме неговия избор и се стараем да не нарушаваме неговото спокойствие и да не навлизаме в личното му пространство, колкото и на майката (на мен) да й се иска. Липсва ми.”
Емил - “Това, че не се обажда означава, че е добре!”

LadyZONE.bg: Мина, как би определила родителите ви?
Емил - “Този въпрос, трябва да се обсъжда насаме...”
Албена - “Е, защо! Може би сега е моментът да разберем!”
Мина - “Аз съм късметлийка, за това че съм по-малката и батко е отворил врати, които ако беше обратното, щяха тепърва да се отварят. [б.ред. тук става въпрос за развитите умения на родителите им като такива] Постепенно и ние ще ги научим - на свобода! Пораствайки.”
Албена - “В интерес на истина, най-добрият ни учител бе синът ни. Къде с добро, къде с лошо – той ни научи на много неща. В никакъв случай не смятаме, че сме идеални. Той ни научи как да се отнасяме с един подрастващ човек, който търси себе си, който иска да се развива и върви по своя път.”

LadyZONE.bg: Как се обогатявате взаимно, на какво сте се научили един от друг?
Емил - “Смея да твърдя, че другите трима членове на това семейство имат от кого да се учат...”
Албена - “...от теб!”
Емил - “Всеки един от тях е научил много неща от мен. Когато се запознахме с Албена във ВИТИЗ постепенно тя започна да използва моите смешки, моите жаргонни изрази...”
[Мина се смее.]
Албена - “Абсолютно вярно! Също така неговите приятели станаха и мои. Емил има великолепни познати, от които нямаше как да не се възползвам. Друго, което научих от него е да казвам по-рядко “Аз” - което само по себе си е нормално в една връзка.”
Мина - “Тя е все пак зодия лъв, не малка подробност.”
Емил -„Аз съм телец и признавам, че има малка борбичка между нас.”
Мина - “Идеално!”
Албена - “То лъвицата закусва с телци, за това няма проблем.”

LadyZONE.bg: Важното е, че има любов.
Албена - “До ден днешен, който ще да вярва.”
Мина - “Колкото и банално да звучи, когато някой ми говори за вечна любов, се сещам за мама и за тате. От друга страна, аз много мога да им се карам за детинските истории. Когато се сдърпат, се държат като деца. В такива случаи, мама казва: “Аз не разговарям с него!” А аз: “мамо, моля те, помоли тати да ме вземе [примерно] едни дъвки.” Тя отвръща: “не, аз не разговарям с него – обади му се ти. Ето телефона. Но в крайна сметка, пет минути след сблъсък, мама отива при тати, казвайки: „Ох, най-красивият. Гледай, колко е красив!”
Албена - “Аз не го правя, за да го умилостивя или да го накарам да ми прости някаква грешка, аз просто го чувствам и мисля, следователно го казвам. Независимо колко съм му била ядосана.”

LadyZONE.bg: Любовта ръководи света.
Албена - “Наистина е така!”
Мина - “Със своята липсва или присъствие...”
Емил - “Дали човек се стреми към богатство, слава или власт – подсъзнателно това е някаква нужда от любов, която се опитва да компенсира с нещо друго.”

LadyZONE.bg: Как бихте определили семейната любов?
Албена - “За мен лично любовта ни се видоизменя редом с различните етапи от живота, но с времето тя е все така силна. Навремето, когато бях по-млада исках да съм с Емил 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Можех да го ревнувам от играта му на тенис или когато чете книга...”
Емил - “А днес, до толкова съм й омръзнал, че ми казва: “ходи, хайде.” [смях] “Преди малко като стана въпрос за взаимоотношенията ни и как се обогатяваме взаимно, искам да споделя, че приятелите на Мина и на Здравко, които са свикнали да идват вкъщи като в хан, защото живеем в центъра и е удобно...”
Албена - “И на хубава локация.”
Емил - “Наистина. По едно време те идваха в тълпи, за което нямах нищо против, защото на младини съм правил същото.”
Албена - “Е, имал си против в моментите, когато не е имало какво да вечеряш. Представете си, той се прибира и разбира, че всичко е изядено от другите.”
Емил - “Мисълта ми е, че всички техни приятели си общуват свободно с нас. Често казват, че сме свежари. Наскоро срещнах трима от тях и ги заговорих, възкликвайки “Какво става?! Откакто обектът [б.ред. става въпрос за сина им] се премести, не идвате вкъщи!” на което те отвърнаха: “Защо?! Ние можем да идваме и без него.” Хубавото в това е, че с Албена успяваме да запазим онази връзка с младите, която ни обогатява. Осъзнавам разликата между мен и моите родители, които са живели в социалистическите години и правилата на играта са били корено различни. ”
Мина - “Една моя приятелка го е запомнила с поздрава: О, как'о правим?”
Албена - “Много се лаская, когато някои от техните приятели идват при мен да си говорим – споделят ми и дори ми искат съвет. В тяхно лице не виждам хора, които да назидавам, а да подкрепям. На моменти дори си мисля, че в повечето случаи, аз извличам по-големите дивиденти.”
Емил - “Това е положително за нас, защото поддържа духа ни. Иначе по-възрастните биха казали: “Оф, тези младежи... ние едно време, какво е това поколение, ние четяхме и т.н.” Това на мен и на Албена съм сигурен, че няма да ни се случи.”

LadyZONE.bg: Как ви действа славата?
Емил - “Чудесно - тире - никак! Аз не се притеснявах за Албена когато започна да играе в сериала “Столичани в повече” и стана популярна. Загрижен бях за Мина, която започна когато беше още дете. Признавам, че в началото бях против. В интерес на истинa, Любо Нейков бе този, който настояваше, защото вижда потенциал в нея. Слава Богу то се оказа умно дете...”
Мина - “Благодаря ти!”
Емил - “Това че днес я спират по улицата и други деца искат да се снимат с нея – не я променя.”
Албена - “Славата няма особена стойност, за разлика от това, че тя расте по един великолепен начин сред тези, с които работи. Благодарила съм поименно на въпросните души – на Кръстьо, на Силвия, на режисьора – на всички съм казала, че тя познава толкова умни, търпеливи и реализирани хора...”
Емил - “Бележка на редактора: Става въпрос за Кръстьо Лафазанов и Силвия Лулчева и не само...”
Мина - “Всички те!”
Албена - “Либо също – от него започна всичко. Благодарение на тях ние имаме до голяма степен детето, което стои пред нас. Те също са част от нейното семейство. Тя много се учи от тях, без дори да си дава сметка – наблюдавайки ги просто, тя попива. Това е голямата й полза от този сериал.”
Емил - “Сега аз бих искал да съобщя една новина!”
Мина - “Аз знам ли я?”
Емил - “Ти ако я знаеш, то няма да е новина... С Албена много сме й говорили как не трябва да става актриса поради много причини, свързани с професията. Следователно Мина много се чуди какво да прави след гимназия и въпреки, че се интересува от литература, музика и други - театърът й е на сърце. Но да не се отклонявам от темата – искам да съобщя публично, че аз нямам нищо против Мина да кандидатства в НАТФИЗ и да прави това, което желае най-много и което обича без да се съобразява с никого, дори с нас. Когато го вземе това решение ние с майка й ще я подкрепим.”

[Б.ред. Това бе един много емоционален момент, когато всички се развълнувахме от нейната чистота и сила.]

Албена - “Ние с Емил сме израснали в семейства, които бяха против желанието ни да станем актьори. На времето ни казваха, че няма да стане, че е трудно, че е по-добре да запишем друга специалност и т.н. Ние също сме срещали отпор и знаем какво изпитва Мина в този момент. В крайна сметка, кои сме ние, за да решаваме на нейно място?!”

LadyZONE.bg: Какво обичате да правите в свободното ви време?
Мина - “Ходим на езда в Костинброд.”
Албена - “Да, там има великолепна ферма, където се запознахме с Ирина, треньорът на Мина. Докато тя язди, аз си играя с кокошки, патици, зайци, гъски, кучета, котки, ярета и не на последно място коне – всички животни, които са на място.”

LadyZONE.bg: Къде е Емил през това време?
Минa - “Вкъщи, четейки книжка!”
Емил - “Ходил съм няколко пъти и мястото е наистина хубаво – чистият въздух и природата са разнообразяващи.”

LadyZONE.bg: Какво друго правите?
Емил - “Секс!”
Мина - “Най-вече аз!”
Емил - “Бележка на редактора – в този момент Мина се изчерви и се притесни, а майка й започна да се смее.”
Албена - “Момент, ти редакцията ли си? Това е интервю, не сценарии!”
Емил - “Аз съм визионер! Това интервю почва да става много интересно!”

След като всички си поехме дълбоко дъх, Албена обясни, че другото нещо, което истински обичат да правят през свободното им време е да ходят на планина, а лятото го прекарват на Априлци където имат семейна къща.

LadyZONE.bg: Каква е тайната ви за щастие?
Албена - “В способността да се радваме, че сме живи и здрави. Да оценявамр малките неща. Радостта е много по-скъпоценна, защото щастието е само миг, а тя е трайна. ”

Един час мина неусетно. С това приключи нашата среща със семейство Маркови. Желаем много успех и щастие на изгряващата звезда Мина и не нейните родители. Благодарим им от сърце за споделения момент.