На 13 септември 1916 г. в Ландаф се ражда уелският писател Роалд Дал, останал в историята като един от най-интересните и увлекателни създатели на детски приказки. Днес се навършват 103 години от рождението на Дал, а ние го почитаме с вечните му цитати.

Снимка: Getty Images

1. "Човек с добри мисли никога не може да бъде грозен. Може да имаш крив нос, сбъркана уста, двойна брадичка или криви зъби, но ако имаш добри мисли, те ще блестят от твоето лице и ще направят така, че да изглеждаш добре."

2. "Има нещо смешно в майките и бащите. Дори детето им да е най-гнусното същество, което може да си представите, те продължават да си мислят, че то е прекрасно."

3. "И най-вече гледай с блясък в очите целия свят около себе си, защото най-великите тайни винаги се крият на най-невероятните места. Тези, които не вярват в магия, никога няма да ги открият."

4. "Животът е много по-забавен, ако си играеш."

5. "Няма непознати - само приятели, с които още не си се запознал."

Снимка: Getty Images

6. "Няма значение кой си и как изглеждаш, ако има някой, който да те обича истински."

7. "Ако ти си добър, добър е и твоят живот."

8. "Възрастните са сложни същества, изтъкани от чудатости и тайни."

9. "Човек е глупак, щом е решил да става писател. Всичко, което получава в замяна е абсолютната свобода. Няма друг господар освен душата си, и вярвам, че именно заради това го прави."

10. "Тайната на живота е да станеш много, много добър в нещо много, много трудно."

11. "Малко глупости от време на време са наслада и за най-мъдрия човек."