Да си спомним с умиление за героите от нашето детство, които са космати, дружелюбни, малко пакостливи, но никога няма да забравим.

Ласи

Снимка: Facebook

Спомняте ли си филма за смелото куче Ласи, което не се колебаеше да помогне в каквато и да е беда? О, да, със сигурност. И след това всички кучета порода коли, които срещахме, наричахме Ласи. Точно така, „Ласи” не беше просто филм за едно коли, а филм, който превърна породата в нарицателно за непоколебимост, саможертва, обич и приятелство. Първата серия на филма излиза през далечната 1965 година, а Ласи е едно от трите кучета, притежаващи собствена звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис.

 

 

Рин Тин Тин

Снимка: YouTube.com

Рин Тин Тин е мъжка немска овчарка, спасена по време на Първата световна война от Лий Дънкан, който го обучил. В периода 1920-1930 година то се появява в повече от 23 филма като се превръща в истинска холивудска звезда. ПРез 2007 година се появява и филм със заглавието „Да намериш Рин Тин Тин’, който е заснет в България. Кучето е било толкова известно и обичано, че било номинирано за „Оскар” за най-добър актьор. Филмовата акдемия обаче не връчила статуетка на Рин Тин Тин под предлога, че само човек може да бъде удостоен с приза.

 

Бенджи

Снимка: Facebook

Всички си спомняме „Бенджи, Закс и Звездния принц”, нали? Кучето Бенджи от американския научно-фантастичен сериал, който започва да се излъчва през 1983 година, всъщност се казва Хигинс. Участва в много филми и сериали в периода 1974 – 2000 година, но си остава най-известен с филма, който в България започва да се излъчва през втората половина на 80-те и бързо завладява детската аудитория. И не само...

 

Еди|


Малкият, но много интелигентен джак ръсел териер става популярен с участието си в успешното продължение на „Бар Наздраве” от 1993 година – ситуационния ситком „Фрейзър”. Той е известен със своята проницателност и умения да разбира човешката реч. Често има свои собствени сцени в края на всеки епизод. Ролята на Еди е изпълнявана от кучето Муус и синът му Енцо.

 

Бък

Снимка: dogforums.com

Семейството на Ал Бънди, бивш играч на американски футбол, който по стечение нма обстоятелствата става продавач на обувки, си има свой домашен любимец - симпатичният и рошав Бък. Въпреки че в началото, когато започва да се излъчва през 1987 година ситкомът „Женени с деца” не се харесва на публиката, в последствие той става популярен, защото отразява реалния живот на масата от зрители. Бък има своето място в семейството и във филма и често пъти неговите мисли са озвучавани. Той „умира“ по време на една от сериите, за да може кучето, което играе ролята му, да се пенсионира.

 

 

Бетовен


Двама престъпници отвличат няколко кученца от зоомагазин. Едно от тях, порода санбернар, успява да избяга и по стечение на обстоятелствата се появява в дома на семейство Нютън. Получава името Бетовен, когато най-малкият член от семейството Емили свири на пиано Пета симфония на Лудвиг ван Бетовен, й припява с лай. Филмът „Бетовен” е от 1992 година на режисьора Брайън Левант.

 

 

Марли

Снимка: Facebook

В най-известните кучета от телевизията ще включим един по-нов герой, който с не по-малко чар и излъчване завладя аудиторията. „Марли и аз” е филм от 2008 година, в който се разказва за двама журналисти, които решават да си вземат куче, което в последствие получава името Марли. През целия си живот лабрадорът извършва толкова пакости, че собственичката на няколко пъти е изправяна пред дилемата дали да не се отърве от него. Съпругът й пък започва да пише колона във вестника, в който работи, посветена на Марли. В крайна сметка, макар и много пакостлив, четирикракият приятел дава на семейството много ценни уроци за живота.

 

Със сигурност списъкът с най-известните рошковци от телевизията не е изчерпателен, но пък се надяваме и вие да ни припомните в коментарите кои са вашите любими четирикраки герои от екрана.