Цената на новогодишния куверт в петзвездните хотели на столицата е в диапазона 170 – 315 лева. Има и по-евтини варианти, но те не са за ресторантите на хотелите, а в техните барове, където храната е по-семпла. Два от хотелите не предвиждат празнуване на Нова година, а за един местата вече са изчерпани. Повечето предлагат и пакет с включена нощувка и брънч на 1 януари.

Grand Hotel Sofia
(ул. Гурко1, до Народния театър)


Новогодишното тържество ще е в стил Гетсби. Музикална програма е с участието на Manal El-feitury, балет и DJ сет. Кувертът от 315 лв. включва 5-степенно меню и отворен бар с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки. За деца до 5 години не се заплаща, а за деца от 6 до 12 години има 50% отстъпка от цената. За малчуганите е предвиден детски кът.

Ако спите в хотела, пакетната цена е 816 лв. за двама души. Това включва и брънч на 1 януари.

София Хотел Балкан
(пл. "Света Неделя" 5, бивш Шератон)


Цената на куверта е от 90 до 110 евро на човек в зависимост от местоположението в залата. Децата до 12 години ползват 50% намаление. Новогодишната томбола е с награди, включващи престои в петзвездни хотели в Европа.

InterContinental Sofia
(срещу Народно събрание, бивш Радисън)

В сайта на хотела, който няма българска версия, ни обещават „glamorous Hollywood-style celebration“. Влизането по червен килим ще е последвано от снимки на „celebrity wall“. Дрес кодът е Black Tie, което ознавача смокинг за мъжете и дълга рокля за дамите. Чантите трябва да са малки, разрешени са и ръкавици до лакътя.

Цената е 153 евро на човек, като при резервация до 9 декември получавате 10% отстъпка. Пакетът с нощувка и брънч на 1 януари е 400 евро за двама.

Hilton Sofia

Празничната вечеря за 209 лв. в ресторант „Сезони“ е с 5-степенен бюфет, половин бутилка българско вино, 50 мл твърд алкохол и неограничена консумация на минерална вода и безалкохолни напитки.
Другият вариант за празнуване е в бар „Артистс“ – с тапас бюфет и напитки по специално а ла карт меню. Цената е 85 лева.

All Seasons Residence
(кв.Бояна, пл. Сборище №4)

7-степенното меню включва сотирани тигрови скариди върху мус от авокадо с портокалова редукция, както и рулца от печена сьомга с трохи от орехи и дип от маслини. Цената на куверта е 189 лв. За деца се плаща 89 лв., но ако те вечерят на блок маса в детския кът, цената е 49 лв. Пакетът за двама с нощувка и брънч на 1 януари е 528 лв.

Хотел Арена ди Сердика
(ул. Будапеща 2)

В сайта няма информация за новогодишни куверти, а на изпратено по мейла запитване ни отговориха, че вече няма свободни места.

Хотел Анел
(бул. Тодор Александров 14)

Менюто за новогодишната нощ включва скариди с кокос, пуешко руло с мус от кестени, обезкостено прасенце и много други неща. Цената е 170 лв., а за деца до 12 години кувертът е 100 лв.

Хотел Маринела
(бул. Джеймс Баучер 100, бивш Кемпински)

Специален гост-изпълнител ще е Стефан Илчев, като за забавлението ще се грижат още DJ TONY G и Braganza. Цената е 189 лв., има опция за вегетарианско меню. Масите са кръгли за по 10 или 12 души. Това е единственият хотел от този клас, който позволява гостите да си носят алкохол – „по 1 бутилка на човек“.
Предвиден е детски кът с отделен бюфет и аниматори. Кувертът за малчуганите е 99 лв.

Sense Hotel Sofia
(бул. Цар Освободител 16)

Празнуването в Rooftop Bar е с две цени според избора на шампанско (половин бутилка на човек). С Dom Perignon и коктейлни хапки кувертът е 295 лв. Ако шампанското е Ruinart, цената е 210 лв.
За купона ще отговарят DJ Nomis, Мария Миокo и Динко Петков.

Maison Sofia Hotel
(ул. „Атанас Дуков“, № 36, близо до болница Токуда)
На нашето запитаване за цени от хотела отговориха, че нямат „специална оферта и организация за Нова година в ресторанта.“

Holiday Inn Sofia
(бул. Александър Малинов 111)
От там също ни отговориха, че „хотелът не планира специално събитие по повод Нова година.“