Няма срамна работа, нали така? Но някои от най-известните хора в Холивуд не са особено горди с начините, по които са изкарвали парите в младостта си. И тук не говорим за професии като сервитьори (каквито са били Меган Фокс, Лейди Гага, Джуалиан Мур, Гуинет Полтроу и други), нито за работа в заведения за бързо хранене (като Джеймс Франко, Андрю Гарфийлд и Мадона).

Подбрали сме 11 от най-странните професии на звездите:

Крис Хемсуърт е чистел помпи за кърма

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Знаете ли изобщо, че такава професия съществува? Това е първата работа на актьора, прочул се с ролята на Тор във вселената на Marvel. Младият мъж, който днес притежава 90 милиона долара, някога се е издържал, като е работил в аптека, в която са се отдавали помпички за кърма под наем. Неговата работа е била, с помощта на препарат и четка за зъби, да изчисти засъхналото мляко от машинките и да постегне моторите им, ако има нужда.

Брад Пит се е обличал като пиле

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Първата роля на холивудската звезда с 300 милиона долара в банковата сметка, е била на пиле, като реклама за верига ресторанти за бързо хранене. Пит е бил изцяло облечен в пилешки костюм и е махал на минаващите покрай него коли, за да привлече шофьорите в крайпътния ресторант.

Когато актьорът се прочул след ролята си в „Интервю с вампир“, от американско-мексиканската верига El Pollo Loco обявили, че Брад Пит ще получи сериозно намаление, ако реши да яде при тях. Нямаме информация актьорът някога да се е възползвал от предложението.

Кристофър Уокън е укротявал лъвове

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Холивудският актьор, който изпълни главната роля в екранизацията по „Мъртвата зона“ на Стивън Кинг и в класиката „Ловецът на елени“, е работил много неща през живота си, особено когато е бил млад. Най-интересното му занимание без съмнение е на 16-годишна възраст, когато е станал част от циркова трупа и е укротявал лъвове. Макар работата да звучи доста опасна, единственият лъв, с който Уокън е оставал сам на сцената, е била възрастна лъвица, наречена Шеба, която е била много добре дресирана: „Беше много мила, спомня си Уокън в интервю за списание Vanity Fair. - Като куче всъщност. Аз само размахвах камшика и тя сядаше, търкаляше се и прескачаше неща.“

Дани де Вито и Упи Голдбърг са подстригвали трупове

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Ниският актьор се прочу с ролята си на Пингвина в „Батман“ от 1989 г., а сега участва в най-щурата комедия по телевизията – „Слънчева Филаделфия“. Но преди да се насочи към актьорската кариера, мечтата му е била са стане фризьор. И първите му клиенти са били… мъртви. Дани де Вито е работил известно време в погребална агенция, където е подстригвал труповете, за да изглеждат добре в деня на погребението си. Тази част от живота му звучи като нещо, създадено от сценаристите на „Слънчева Филаделфия“ и актьорът се забавлява, докато разказва: „Всичките ми „клиенти“ бяха жени. И явно съм се справял добре, защото никоя не се оплака.“

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty

Друга голяма звезда, която е работила подобна мрачна работа като Де Вито, е Упи Голдбърд. Носителката на „Оскар“, два Златни глобуса и БАФТА, е лицензиран козметик, а първата ѝ работа е била в погребално бюро.
Актрисата разказва, че още на първия ден ѝ се е случило нещо зловещо – един от мъртъвците е станал и я е изплашил до такава степен, че при опита си да избяга се е блъснала във вратата и е изгубила съзнание за няколко секунди. В крайна сметка „трупът“ се оказал шефът ѝ, който просто искал да се пошегува. Въпреки това Упи продължила да работи там.

Джим Кери е бил чистач

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Един от най-гениалните комедийни актьори на всички времена днес разполага с богатство от 150 милиона, но животът му не винаги е бил толкова хубав. На 15-годишна възраст на Кери му се наложило да започне първата си работа, за да помага на семейството си, след като баща му бил съкратен. Младото момче, което по-късно разсмя целия свят с ролите си в „Маската“, „Ейс Вентура“ и „От глупав по-глупав“, станало чистач във фабрика за гуми. Джим работел пълни 8-часови смени след училище.

Продължава >>

Тим Алън е бил наркодилър

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Днес той е познат най-вече като бащата от сериала „Последният мъж на света“ и като гласа на Баз Светлинна година от „Играта на играчките“, но на 25-годишна възраст Тим Алън се занимавал с нещо съвсем различно – продавал наркотици. Животът му се променил, когато през 1978 бил арестуван и прекарал повече от две години в затвора. Престоят там му помогнал да осъзнае грешките си и да се концентрира върху мечтата си да стане комедиен актьор. Благодарение на това днес той има „Златен глобус“, „Еми“ и 80 милиона долара в банката.

Джон Хам е подреждал декорите за порно филми

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


На 25-годишна възраст, Джон Хам, звездата от хитовия сериал „Момчетата от Медисън авеню“, започнал своя кетъринг компания, която се провалила за отрицателно време. Отчаян за работа, той приел първото, което му се отворило като възможност – работник в студио за порно филми. Цялата работа на бъдещия актьор се състояла в това да подрежда мебелите в помещенията, в които след това се снимали секс сцените. Това не изисквало кой знае какъв талант и старание, защото, както признава Джон Хам, никой никога не обръща внимание на обстановката в порно филмите.

Пиърс Броснан е гълтал огън

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Нали се сещате за хората, които гълтат огън и правят огнени номера по улиците. Точно такъв е бил Пиърс Броснън, един от най-известните актьори в ролята на Джеймс Бонд. Той усвоил огнените номера и започнал да прави улично шоу, докато не бил забелязан от собственик на цирк. Пиърс Броснън сключил 3-годишен договор за участие в представленията на цирка. През 1997 г., в пика на славата си като Джеймс Бонд, Пиърс Броснън демонстрира таланта си в шоуто на мъпетите:

Том Круз е щял да става свещеник

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Звездата от „Мисията невъзможна“ е известен като последовател на религията сциентология, но преди да се присъедини към нея е бил част от по-конвенционалната католическа църква. Всъщност Том Круз бил толкова отдаден, че се гласял да стане свещеник, но заради лошото си поведение и неспособността си да спре да пуши, бил изхвърлен от семинарията.

Чанинг Тейтъм и Крис Прат са били стриптийзьори

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


Когато през 2012 година Чанинг Тейтъм участва във филма „Професия стриптийзьор“, той до известна степен се върна към началото на кариерата си, когато си е изкарвал прехраната, като се е събличал пред публика.

Снимка: Pinterest/Instagram/Getty


И не е единственият актьор, упражнявал тази професия. Крис Прат, звездата от филмите „Пазители на галактиката“ и „Джурасик свят“, също се събличал, за да се прехранва. Това са актьорите, които си признават, че са били стриптийзьори, но кой знае колко други го премълчават.