Ако сладкарят изчезне...
Месеци преди сватбата един от важните въпроси, които трябва да намерят своето решение, е кой ще направи тортата на изгодна цена. Тереса Рома получила предложения около и в рамките на 750 долара, когато се появил сладкар, който се наел да измайстори свеатбения сладкиш за 400 долара – почти на половина.

Италианска сватба и италианска рокля за Ивет Лалова>>

Тереса сключила договор за тортата и оставила 200 долара депозит. Когато сватбата наближила обаче, майката на Тереса направила опит да се свърже със сладкаря, но всички оставени телефонни номера за контакт били изключени, а имейлите, които изпратила останали без отговор.

Какво направила Тереса:
До тържествения ден оставали два месеца, така че Тереса успяла да си поръча торта за 550 долара. Свързала се и с правен съветник, който й помогнал да си върне депозита. Съветът на Тереса е: „ Винаги пазете копие от договора, който сключвате. Това ми помогна да си върна дадените пари.”

 

Ако фотографът е объркал графика си...
Джен Грейко и нейният бъдещ съпруг избрали фотограф за сватбата си 6 месеца преди събитието. Харесали неговите снимки и стил. Месец преди сватбата обаче, Джен започнала да пише имейли и да се обажда на въпросния професионалист. Фотографът започнал да й отговаря уклончиво и да й пише, че ще отговори, когато има време. По-лошото се случило, когато оставали само 6 дни до великия ден. Фотографът се свързал с Джен и й казал, че всъщност в този ден има друг ангажимент.

 



Какво направила Джен:
Фотографът предложил да намери друг колега, който да снима на сватбата й, но Джен не се доверила отново. Тя се свързала с този, който правил снимките на сватбата на сестра й преди три години и за щастие той бил свободен в желания ден.

 

Ако ви измамят с роклята...
Даниела Бускио знаела какво точно иска по отношение на роклята си, но не успяла да го намери дълго време, докато не попаднала на дизайнер от Израел, който имал само един магазин на Западния бряг. Бъдещата булка посетила магазина, харесала роклята, и я поръчала в цвят слонова кост. В магазина й обяснили, че ушиването ще отнеме една година, защото се правела изцяло на ръка. След едногодишно чакане, Даниела направила първата проба три седмици преди сватбата.

 

Коментари, които булката не иска да чува за роклята си>>

Влезнала в съблекалнята и жената в магазина й донесла същата рокля, която тя мерила преди 12 месеца. Обяснили й, че е станала грешка, но все пак е прекалено късно да се поръчва същата рокля в цвят слонова кост. Междувременно роднините на Даниела, които чакали търпеливо в магазина, разбрали, че има и други недоволни бъдещи булки, които по-рано в същия ден били замесени в същата схема. От магазина се опитвали да продадат избрания модел, който пробвала Даниела, без да й изработват нов, в специалния цвят, който тя искала.



Какво направила Даниела:

Проучила въпроса онлайн и открила, че въпросният дизайнер е известен с измамите си. Съветът на Даниела е преди да се спрем на конкретен бутиков салон или дизайнер, да проучим репутацията му в интернет. Тъй като роклята, която искала тя трябвало да се изработи на ръка, нямало магазин, който да разполага с нея и то с нейните размери. Даниела се свързала директно с дизайнер, който й отговорил много бързо, че ще се заеме въпреки краткия срок. Финалната проба на роклята била в 1 сутринта преди голямото събитие...

Ако роклята под наем се окаже съсипана...
Никол Дън решила да не купува, а да наеме рокля за сватбата си. Нейният избор бил рокля, която струвала 15 хиляди долара. Била впечатлена от изработката, материята, камъните и начинът, по който й стои. Само седмица преди събитието Никол се върнала в магазина, за да пробва роклята за последен път. Оказало се, че коприната била съсипана, а бродерията и камъните са започнали да се разнищват.

 



Какво направила Никол:

Никол помолила шивачката в магазина да разреши проблема с роклята, защото вината, че е съсипана, не е нейна. За щастие се оказало, че разполагали с подобен модел, който трябвало само да се преправи. Съветът на Никол е да проверяваме местата, от които купуваме за това как се съхраняват роклите.

Предложение за брак на гребена на вълната>>
 

Ако прическата на мечтите ви не се получи...
Мишел Кинканон си записала час за проба на прическата при своя стилист. Месец преди сватбата, когато трябвало да отиде на пробата, от салона за красота й се обадили, че стилистът вече не работи при тях, и ако желае Мишел щели да й запишат час при новия такъв. Така и станало. В уречения ден, Мишел отишла, въоръжена със снимки. Резултатът обаче бил слабо казано незадоволителен и бъдещата булка трябвало да търси друг салон.

 



Какво направила Мишел:
Провела своето онлайн проучване и намерила в близост стилист, за който имало добри отзиви и бил свободен сутринта преди сватбата. Съветът на Мишел: не оставяйте нещата за проба в последния момент.

10 съвета как да сте по-щастливи с мъжа си>>