През 2019 година ви разказахме вълнуващи истории за сладки домашни любимци, които ви разтопиха от умиление. Имате ли си любима сред тях? Сега имате възможност да гласувате за своя фаворит в нашата анкета.

Кое е най-сладкото животинче на 2019 година, което открадна сърцата ви?


Уайли - кучето със сърце на носа
Хората от цял свят са буквално влюбени в най-сърдечното куче - Уайли Далматинеца. Очарователното кученце има уникално красиво петно на носа във формата на сърце. Това прави муцунката му особено чаровна.



Попай - гладуващо бездомнo куче, което днес посещава ресторантите в Лос Анджелис
Айви Дип открива през януари 2014 г. бездомното гладуващо куче, което се разхождало самотно из улиците и го прибира в дома си. Един ден тя решава да го вземе на една от нейните Инстаграм срещи, по време на които с приятелката си опитват храната в нови заведения и документират преживяванията си в социалната мрежа. Тогава осъзнава, че може да води Попай на всички места, които са приятелски настроени към домашните любимци.



Казу - котето, което няма очи, но вижда със сърцето си
Казу (Kazou) бил намерен от организация за спасяване на животни в Германия, когато бил на 8 седмици. В този момент очите му вече били сериозно увредени от заболяване. Докторите не успели да ги спасят и се наложило да бъдат премахнати оперативно. Този житейски факт изобщо не попречил на любопитното коте да изследва и да се наслаждава на живота. Неговата осиновителка първоначално била притеснена от факта, че котето няма очи, но в последствие разбрала, че той е изключително активен и дори много смел.



Барс - единственото куче у нас, което открива отровни примамки в дивата природа
Барс е унгарец. Породата му е немска овчарка и е от т.нар. "работна линия" - кучета, обучени да вършат работа в помощ на хората. Има брат, който търси противопехотни мини в Афганистан. То е единственото куче у нас, което е обучено да открива отрови, подхвърлени в дивата природа. Работи заедно с Ники Терзиев, неговият партньор от Българското дружество за защита на птиците. Запознават се в Унгария и толкова си пасват, че служебните им отношения отдавна са прераснали в дълбоко и искрено приятелство.

Снимка: Евгений Милов



Рейнджър - немската овчарка, която винаги ще изглежда като малко кученце
Рейнджър е напълно пораснала 2-годишна чистокръвна мъжка немска овчарка с рядко заболяване, поради което завинаги ще остане джудже. Състоянието на Рейнджър е причинено от паразит, наречен Гиардия. Въпреки че Рейнджър успява да се възстанови от първоначалните си здравословни проблеми, стопаните му забелязват, че не расте с нормалните темпове за неговата порода.



Уоли - зайчето с най-големите уши
Кариерата на Инстаграм звезда за Уоли започва в далечната 2015 г. След като събира 280 000 последователи, които се радват на забавните кадри с дългоухия сивчо, Уоли умира, заради увеличение на черни дроб и тромбоза. Стопанката му отива на работа, както всеки ден. Когато се връща, Уоли вече се движи много трудно. Води го в спешното отделение на ветеринарна клиника, където той умира в рамките на един час. Уоли става най-известното дългоухо зайче в Инстаграм.



Таро – котето, което обича да подремва върху чаши и купички
12-седмичният пухкав Таро е изключително поспалив. По-интересни са любимите му места, върху които обича да притваря очи и да мърка доволно. Току-що направено кафе в порцеланова чаша или ястие, сервирано в купичка – няма проблем, защото първият, който ще се насочи към тях, е сладкият котарак Таро, вероятно привлечен от топлината.



Харлсо – кучето, което може да балансира всевъзможни предмети върху главата си
Харлсо има невероятни умения, които по всичко личи се одобряват от потребителите в Инстаграм. Кучето балансира всички предмети, които собствениците му сложат на главата по много изкусен начин. Парчета пица, сукуленти, футболни топки, чаши с кафе, понички, играчки, бисквити са само част от предметите, които попадат върху главата му и могат да стоят там дълго време, без да падат.



Оливър – кучето, което често смятат за истинско плюшено мече
Сладкият и пухкав Оливър е горд представител на породата шпицпу (Spitzpoo), която е кръстоска между немски мини шпиц и пудел. Заедно със своите собственици той живее в норвежката столица Осло. Разбира се, както е модерно напоследък, такива сладки домашни любимци, които ти се иска да ги нагушкаш, си имат профил в социалните мрежи. Така Оливър е следен от почти 75 хиляди души в Инстаграм.


Нарвал - спасено кученце с опашка на челото
Нарвал - кученце с опашка, растяща на челото му, откриха спасители в американския щат Мисури. Да, прочетохте правилно - челото му. Но това не е истинската му опашка, разбира се. А името му - Нарвал, е особено подходящо заради аналогията с рога на арктическия бозайник.

 

Кое е най-сладкото животинче на 2019 година, което открадна сърцата ви?