Възрастта не е пречка, когато имаш таланта да бъдеш звезда. Затова и от десетилетя Холивуд се обитава и от най-малките представители на човечеството, които ни радват от големия и малкия екран още преди да могат да се оправят сами с дистанционното.

Не всички от тези мини знаменитости обаче успяват да се задържат на върха на славата, след като го покоряват още преди да тръгнат на училище.

Представяме ви няколко от любимите ни невръстни звезди от 90-те, които, за съжаление, не виждаме или рядко гледаме "по телевизора" днес.

Ерик пер Съливан

Ерик пер Съливан Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сладурът от "Малкълм” вече е голямо момче. Днес актьорът е на 22 години и учи в Университета на Южна Калифорния. Не се е снимал във филм или сериал от 2010-а, но това не означава, че някога няма отново да го видим на големия или малкия екран.

Музикалните деца, които превзеха света>>>

Маколи Кълкин

Маколи Кълкин Снимки: 20th Century Fox и Splash/Guliver Photos

Звездата от "Сам вкъщи" е любимото дете актьор на няколко поколения. Поредицата за неволите на оправния Кевин МакКалистър все още влиза в графата "любимо семейно забавление по Коледа" за мнозина. За съжаление, след успешните му изяви в още няколко филма в средата на 90-те (Моето момиче, Добрият син и Ричи Рич), актьорът не може да се похвали с кой знае какви професионални успехи. От сладката му външност също не е останало много. Сепкулираше се, че Кълкин има проблеми със здравето, дрогата и наркотиците – едновременно! – но всички слухове бяха отхвърлени от представител на звездата.

Малката сладурана от "Мис Слънчице" също вече не прилича на себе си>>>

Джонатан Липники

Джонатан Липники Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Този симпатяга дебютира на големия екран едва 4-годишен и в компанията на Том Круз и Рене Зелуегър в култовия "Джери Магуайър”. Следват още няколко участия в семейни филми, сред които и "Стюърт Литъл”, но днес Джонатан вече е голям – на 21, и му е време за по-сериозни проекти. През 2012-а актьорът се снима в два независими филма – "Edge Of Salvation" и "For The Love Of Money". Дали ще го видим и в някой по-голям холивудски проект, предстои да разберем.

И децата на звездите от 90-те вече са известни>>>

Хейли Джоуел Осмънт

Хейли Джоуел Осмънт Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Безспорно едно от най-талантливите деца в Холивуд през 90-те. Хейли стартира кариерата си през далечната 1994-а с участието си в телевизионната поредица "Thunder Alley". През същата година изиграва малкия Форест Гъмп в едноименния филм с Том Ханкс, но големият му пробив е през 1999-а с "Шесто чувство", в който си партнира с Брус Уилис и който му носи номинация за "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля. Вместо летящ старт обаче, този филм се оказва кулминация в кариерата на Осмънт.

През 2006-а актьорът връхлита пиян с колата си в пощенска кутия, а след проверка на полицията в него са открити и наркотици. В момента актьорът се снима в сериала Alpha House и предстои да излязат няколко филма с негово участие до края на 2014-а. Надяваме се един от тези нови проекти да върне симпатягата поне в списъка с "обещаващите звезди".

Много звезди намират любовта на снимачната площадка>>>

Алисън Портър

Алисън Портър Снимки: Warner и Getty Images/Guliver Photos

Ако сте родени преди 1985г., е много вероятно да помните Алисън Портър в ролята на чаровната и къдрава Сю в едноименния филм с Джон Белуши. Признавам, че начинът, по който героинята на Портър облизваше пръстите ме изпълваше със завист. В момента актрисата е омъжена, а от миналата година е и майка на момченце. Продължава да играе, но на Бродуей.

Звездите са добри>>>

Тина Маджорино

Тина Маджорино Снимка (д): ПР и Getty Images/Guliver Photos

В средата на 90-те Тина бе направо звезда. Актрисата се снима в романтичния филм "Когато един мъж обича една жена”, "Корина, Корина”, "Андре” и др. В края на миналото и началото на новото хилядолетие Тина си взима 5-годишна почивка от киното, за да се завърне с малки роли в киното и телевизията. Сред последните й роли е тази на д-р Хедър Брукс в „Анатомията на Грей”. Маджорино се снима и във филма „Вероника Марс”, който ще излезе догодина. Актрисата участваше и в оригиналния серила, по който се снима лентата.

Анна Члумски

Анна Члумски Снимки: Columbia Pictures и Getty Images/Guliver Photos

Звездата на Анна изгря с участието й в "Моето момиче” през 1991-а, в който си партнира с Маколи Кълкин. През 1998-а актрисата напуска Холивуд, за да учи и завършва Университетът на Чикаго през 2002г. Завръща се към киното през 2007г. с епизодични роли в „Рокфелер плаза 30” и "Закон и ред”.

Хенри Томас

Хенри Томас Снимки: Universal Pictures и Getty Images/Guliver Photos

Хенри може да се разплаче по команда – това качество на актьора му спечелило ролята в "Извънземното” на Стивън Спилбърг. Тогава 11-годишният Томас печели "Златен Глобус” за най-добра изгряваща звезда. Кариерата на актьора продължава и до днес с роли в малки и големи продукции.