3,6 млн. измамени от цял свят и 5 млрд. долара глобална измама. Това оставя след себе си българката Ружа Игнатова, известна като лъжливата криптокралица. 

Грандиозната измама вдъхновява Холивуд да екранизира тази история. Кейт Уинслет дори се съгласява да бъде продуцент, а главната роля да бъде изпълнена от Салма Хайек.

Снимка: Колаж: LadyZone.bg

Работното заглавие на проекта, зад който застава киностудиото "Метро Голдуин Майер" (MGM), е "Fake!" (Фалшив!).

Филмът "Фалшив!" е базиран на книгата на Джен Макадам с Дъглас Томпсън, която се основава на истинската история на Макадам и нейното участие в схемата "Понци" на OneCoin. Самата тя ще бъде изпълнителен продуцент на филма.

Схемата на Понци е термин, който днес се използва за обозначаване на незаконна финансова операция, обещаваща високи печалби на потенциални инвеститори.

Какво всъщност се случва?

Високообразованата и предприемчива Ружа Игнатова обещава да направи света по-богат чрез революционна криптовалута. Преди измамата да бъде разкрита, тя живее бляскав живот, който привличаше огромна публика на нейните лекции за OneCoin. 

Игнатова успява да убеди хиляди по цял свят да инвестират в нейния проект. Обещава им да удвои парите на инвеститорите. Вместо това обаче изчезва, оставяйки след себе си около 3,6 млн. измамени от целия свят и 5 млрд. долара глобална измама. 

Оттогава OneCoin е обект на множество разследвания през последните няколко години.  

Коя е Ружа Игнатова?

Ружа Игнатова е родена през 1980 година в Русе и едва на 10 години заминава със семейството си за Германия. Като тийнейджъри Ружа и брат ѝ Константин водят скромен начин на живот.

10-годишната Ружа не знаела и дума немски, когато се премества със семейството си. Въпреки това прескача два класа в гимназията и завършва по-рано.

Нейна учителка споделила любопитна случка. Дала на децата да научат по един куплет от дълга поема. На следващия ден Ружа се появява в клас и се оказва, че е научила всички 13 куплета! 

След като завършва училище Ружа е приета в университета в Констанц, специалност „Право“. Записва задочно и „Икономически науки“ в Хаген. 

Целия свят научава името на Ружа Игнатова и нейните големи обещания към много хора за криптовалута, която реално не съществува. Това довежда до развръзка с много излъгани хора и присвоени милиарди.

Ружа така успява да впечатли дори светския шоубизнес, че на рождения ѝ ден пее Джо Кокър. Тя успява да плати да бъде ухажвана и да бъде харесвана от шоубизнеса.

Последният път, в който е видяна за последно, тя пътува от София до Атина с нискотарифен полет. Никой не знае какво се случва с нея след това. 

Големият въпрос е как изглежда Ружа днес, ако наистина е жива? 

Повече за измамата за милиони четете на businessnovinite.bg.