През 1998 г. на бял свят излиза "Мулан" – едно от най-ярките произведения в репертоара в анимационните магьосници "Дисни". Историята, базирана на древнокитайската поема "Баладата за Мулан", се завръща през 2020 г. за нов живот със съвсем нова енергия и една великолепна игрална версия.

Сюжетът на филма разказва за императора на Китай, който издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията, за да защитава страната от нашествията на севера. Тогава Хуа Мулан, най-голямата дъщеря на уважаван войн, предприема стъпки, за да заеме мястото на болния си баща. И така, още  от първите кадри на "Мулан" ни превзема автентичната атмосфера на величествения Китай. Традиционно облекло, приказни градини, царствен дух и непренебрежими семейни закони посрещат задаващото се размирно време.

Маскирана като мъж на име Хуа Джун, Мулан изучава всяка част от пътя на истинските войни и впряга цялата си вътрешна сила, за да развие потенциала си. Тя отказва да бъде просто една съвършена част от неизменните семейни и дори национални традиции, приемайки брак, предварително уговорен от баща ѝ. И решава да се бие наравно с мъжете в родината си.

След изключително тежка подготовка по бойни изкуства, тренировка на духа и уменията, смелото момиче щя трябва да защити дръзкото решение, което взима, а именно – да се превъплъти в мъжки образ и да го защитава докрай. 

Това епично пътешествие ще превърне Мулан в легендарен войн и ще й спечели уважението на цялата нация и гордостта на баща й. Но пътят няма да е лек. А шеметното приключение, в което ще се впуснем, обещава да бъде наистина неповторимо. 

В "Мулан" участва международен актьорски състав, който включва Лиу Ифей (Забраненото кралство, Имало едно време) като Мулан, Джет Ли (Герой, Непобедимите), Дони Йен (Rogue One: История от Междузвездни войни) като командира Тунг, Джейсън Скот Лий (Тигър и Дракон) в ролята на Бьори Кан и др. Режисьор на филма е Ники Каро, а сценаристи на "Мулан" са Рик Джафа и Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек. 

Ще се справи ли "Мулан" с дълга към родината, ще разберем на 27 март в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.