Още шест европейски града добавят "Айрън Мейдън" към своето турне Legacy Of The Beast 2022 - в турнето се включва и концерт в "Арена Армеец" в София. Събитието ще се проведе на 13 юли 2022, а специални гости ще бъдат Lord Of The Lost. Билетите за шоуто влизат в продажба на 6 декември след 10 часа на ticketstation.bg. Както винаги, ще има и ексклузивни предварителни продажби само за членовете на фен клуба на "Айрън Мейдън".

Шоуто "Legacy Of The Beast" получава изключително одобрение от фенове и медии като най-екстравагантното и зрелищно изпълнение в кариерата на бандата до момента, със сет лист с любими от десетилетия парчета и вече е гледано от над два милиона души по света. Освен някои от най-големите хитове на "Айрън Мейдън", на концерта за пръв път ще прозвучат на живо парчета от последния студиен албум на групата – Senjutsu, който дебютира под номер едно в България.

"Следващото лято най-сетне ще можем да направим голямото европейско турне Legacy Of The Beast, което трябваше да се случи през 2020 и се наложи да отложим два пъти! Щастливи сме, че успяхме да добавим още концерти в няколко страхотни източноевропейски страни, включително Украйна, където не сме свирили никога! Планираме някои промени в продукцията и сет листа, за да включим парчета от новия албум Senjutsu – така ще направим Legacy Of The Beast Tour 2022 дори още по-впечатляващ и грандиозен. Все пак, бъдете сигурни, че ще включим всички хитове и ключови елементи от първоначалния ни замисъл за турнето легендарния Spitfire, огнехвъргачката, гигантския Икар и всичко останало! Разбира се, ще разтърсим ситуацията с един нов Senjutsu свят, в който Еди ще има сериозна конкуренция", споделя Род Смалууд, мениджър на "Айрън Мейдън".

"Нямаме търпение да се завърнем в Европа догодина и сме много щастливи, че успяхме да добавим София и други източноевропейски градове със страхотни фенове. Развълнуван съм от новите елементи на сцената и да споделим с Вас какво сме подготвили. Цялата група много се забавлява по време на Legacy турнето и с удоволствие се връщаме, за да свирим на живо и да се видим с всички Вас отново!", допълва Брус Дикинсън, вокалист на "Айрън Мейдън".

Брус Дикинсън от "Айрън Мейдън"
Снимка: Getty Images

Пълният списък на новите европейски дати:

22 МАЙ - ХЪРВАТИЯ - ARENA ZAGREB

24 МАЙ - СЪРБИЯ - БЕЛГРАД, STARK ARENA

26 МАЙ - РУМЪНИЯ - БУКУРЕЩ, ROMEXPO OUTDOOR

29 МАЙ - УКРАЙНА - КИЕВ, VDNG

13 ЮЛИ - БЪЛГАРИЯ - СОФИЯ, АРЕНА АРМЕЕЦ

16 ЮЛИ - ГЪРЦИЯ - АТИНА, СТАДИОН OLYMPIC

Всички дати от европейското турне Legacy Of The Beast 2022 можете да видите в сайта на групата www.ironmaiden.com.

Цялостната продукция и сетлист на турнето The Legacy of the Beast са вдъхновени от безплатната игра за мобилни устройства със същото име, налична за iOS и Android на www.ironmaiden.com/play.