Новата 2020 година вече е тук и трябва да се стягаме, защото още истории за супергерои ще залеят не само големия, но и малкия екран. Ще има обаче и някои дългоочаквани продължения на култови филми и екранизации по популярни романи, които нямаме търпение да видим.

Ето и другите най-интересни неща, които може да очакваме по кината тази година:

Дългоочаквани завръщания

Тази година няколко много популярни филма от миналото ще се завърнат за нов живот.

Снимка: imdb.com

Най-скоро ни предстои да видим Уил Смит и Мартин Уорънс като непокорните ченгета от „Лоши момчета“. Хитът от 1995 имаше вече едно продължение през 2003 г., а в началото на таз година ни предстои да видим, и третата част с познатите ни актьори. Филмът е озаглавен „Bad Boys for Life“ и премиерата му е предвидена за 17 януари.

Снимка: imdb.com

Дори по-голямо завръщане ще направи Том Круз в една от култовите си роли – на военния пилот Маверик от „Топ Гън“. Оригиналният филм е от 1986 г. и сега историята продължава с доста от оригиналните актьори. Премиерата на „Топ Гън: Маверик“ е предвидена за 26 юни.

Снимка: imdb.com

През 80-те години най-голямата мания сред по-младите почитатели на фантастиката беше „Ловци на духове“. Филмът от 1984 г. имаше доста успешно продължение през 1989 г. и провален опит за римейк през 2016 г. Сега ще видим продължението на оригиналните две истории. Филмът „Ловци на духове: Задгробен живот“ е режисиран от сина на оригиналния режисьор и ще е интересно да видим дали той ще може да повтори успеха на оригиналните филми. Премиерата е планирана за 10 юли.

Снимка: imdb.com

Киану Рийвс е на върха на славата си през последните няколко години и явно е решил да се върне в някои от най-култовите си роли. И макар (истинско) продължение на „Скорост“ да изглежда невъзможно, а до „Матрицата 4“ да остава много време, скоро ще можем да го гледаме в една от по-ранните му и нетипични роли. „Чудесното приключение на Бил и Тед“ е тийн комедия от 1989 г., която има направо фанатични почитатели. Вторият филм от поредицата излезе през 1991 г. и от тогава се говори за продължение. То ще стане факт на 21 август тази година и ще носи заглавието „Bill & Ted Face the Music“, а Бил и Тед, които вече не са младежи, ще имат свои собствени деца.

Снимка: imdb.com

Към края на годината ще се срещнем с още един култов персонаж от киното, който има дете – принц Аким от Замунда. Героят на Еди Мърфи от "Пристигане в Америка" научава, че има син в САЩ и пристига, за да се запознае с него и да прецени дали е достоен да бъде престолонаследник. „Coming 2 America“ ще излезе на 18 декември.

На следващата страница прочетете кои са най-очакваните продължения, предистории и нови версии на любими филми, които ще се появят тази година >>>

Продължения, предистории и нови версии

Снимка: imdb.com

Започваме 2020 година с нова екранизация по книжките на Хю Лофтинг за докторът, който може да разговаря с животните. Сигурно си спомняте, че през 1998 имаше филм „Доктор Дулитъл“ с участието на Еди Мърфи, който беше сравнително успешен, макар и не особено впечатляващ. Този път в ролята на лечителя ще е Робърт Дауни Джуниър. Премиерана на филма е на 17 януари.

Снимка: imdb.com

През март любителите на хорър жанра ще имат за какво да се радват – излиза продължението на забележителния „Нито звук“, който разказва за постапокалиптичен свят, в който хората трябва да са изключително тихи, за да не станат жертва на извънземни чудовища. Във втората част ще видим как Емили Блънт се опитва да оцелее в този свят с бебе на ръце. Премиерата на филма е на 20 март.

Снимка: imdb.com

Отново през март по екраните ще се появи игралната версия на анимационната класика „Мулан“. Това е поредният анимационен филм, който става игрален, тъй като този модел се оказа много печеливш за Дисни. Студиото очаква да спечели най-малко половин милиард от новия филм.

Снимка: imdb.com

А на 10 април отново идва времето на Джеймс Бонд. Ще видим 007 за пореден път, но сега знаменитият агент е излязъл в пенсия и на негово място (и с неговия номер) има жена. Все пак Бонд и новата 007 ще обединят сили, за да спасят света за 25-и път. 007 властва на екрана вече почти 60 години!

Снимка: imdb.com

„Бързи и яростни 9“ е предвиден за 22 май. Човек би помислил, че за толкова време филм за преследвания с коли ще е омръзнал на публиката, но успехите на последните няколко филма доказва, е това не е така и се очаква лентата да вземе повече от милиард долара от продажби на билети.

Снимка: imdb.com

През 2017 г. бяхме изненадани колко свеж и забавен (макар и не много оригинален) е филмът Кингсмен. За съжаление продължението не удържа нивото, но сега режисьорът Матю Вон ще се опита да ни впечатли за трети път, като ни разкаже предистория за тайната шпионска организация, която защитава интересите на Великобритания. „The King's Man“ тръгва по кината на 18 септември.

Снимка: imdb.com

За любителите на мистерии Кенет Брана се завръща като Поаро в следващата екранизация по Агата Кристи. След като направи сравнително успешния „Убийство в „Ориент експрес“, Брана се е заел със „Смърт край Нил“.

Снимка: imdb.com

Ако Годзила се изправи срещу Кинг Конг, кой от тях ще стане кралят на чудовищата? Отговорът на този въпрос ще разберем на 20 ноември, когато ще видим двамата титани в чудовищна битка. Само дано не се окаже, че майките и на двете чудовища се казва Марта и затова да станат приятели.

Снимка: imdb.com

35 години след провалената екранизация на Дейвид Линч по „Дюн“, Холивуд най-сетне се престраши да направи нов опит. Този път зад проекта стои режисьорът Дени Вилньов, на когото дължим „Сикарио“ и „Първи контакт“, както и продължението на „Блейд Рънър“. Очаква се премиерата на филма да е на 18 декември.

Снимка: imdb.com

Отново на 18 декември ще видим и новата екранизация по мюзикъла „Уестсайдска история“., Първата версия на филма е истинска класика в киното и трудно можем да си представим друга Мария, освен Натали Ууд, така че Стивън Спилбърг рискува много, като се нагърбва с такъв проект. Още повече, че провалът на „Котките“ по кината доказва, че само известно име зад известен мюзикъл не гарантира успех.

Супергерои и злодеи

Снимка: imdb.com

През февруари на големия екран се завръща Харли Куин от „Отряд самоубийци“. След като се е разделила с Жокера, Харли влиза в напълно женски екип супергерои. Филмът „Хищни птици“ (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) ще тръгне по кината на 7 февруари.

Снимка: imdb.com

През май ще гледаме Скарлет Йохансон като Черната вдовица за последен път, сега обаче във филм изцяло посветен на нея. Да се ангажираш със супергеройски филм, след като си участвал в нещо толкова силно като „Marriage Story“, изглежда като стъпка назад, но вероятно тук голяма роля е изиграл хонорарът.

Снимка: imdb.com

През юни се завръща Жената чудо. Гал Гадот отново ще е в ролята, с която Дисни успяха да спечелят голяма част от феминистките на своя страна, а сега дори са премахнали елементът, който най-много не се вписваше в образа на силна и еманципирана жена – сексапилния костюм на амазонката.

Снимка: imdb.com

На 2 октомври ще гледаме втората част на „Венъм“. Филмът изненадващо се превърна в успех и си гарантира продължение, а Том Харди отново ще е покритото със слуз чудовище, дошло от космоса (или по-скоро земният му гостоприемник).

Снимка: imdb.com

През ноември Дисни ще пуснат филма „Eternals“, с който се надяват да се доближат до успеха на „Отмъстителите“. В историята за расата суперсъщества, които управляват историята на света, ще влязат звездите Анджелина Джоли и Салма Хайек. Филмът ще събере и екранните братя от „Игра на тронове“ Кит Харингтън и Ричард Маден. А студиото наскоро обяви и „голямата новина“, че за пръв път във вселената на Marvel ще има и супергерой гей – със съпруг и деца.