След забележителния успех на "Хелоуин", с който през 2018 г. беше рестартирана една от най-емблематичните хорър поредици, тази Коледа Blumhouse студио вдъхват нов живот на още една култова класика в жанра – "Черна Коледа" от 1974 г.

Филмът на Боб Кларк е от най-ранните представители на популярния слашър поджанр, в който психопат преследва и убива жертвите си, използвайки хладно оръжие, и е цитиран от специалистите като едно от вдъхновенията зад всепризнатия хит "Хелоуин" на Джон Карпентър от 1978 г. 

Смелата нова версия на "Черна Коледа" разказва изключително актуална за нашето време история за убиец, който се изправя пред сплотено и вдъхващо респект сестринство, което е готово на всичко, за да не стане нечия жертва. 

Колежът Хоторн е притихнал за коледните празници. Докато Райли Стоун (Имоджен Путс, Green Room) и нейните приятелки от МКЕ – атлетката Марти (Лили Донахю, Jane the Virgin), бунтарката Крис (Алейс Шанън, Чародейки) и чревоугодничката Джеси (Бритъни О‘Грейди, Star), се готвят да „украсят“ колежа със серия от тематични коледни купони, мистериозен убиец започва да избива момичета от сестринството една по една.

С нарастващия брой на жертвите, Райли и нейните приятелки все по-ясно осъзнават, че не могат да имат доверие на никой мъж, включително на свенливия приятел на Марта Нейт (Саймън Мийд), новата любовна тръпка на Райли Ландън (Кейлъб Еберхард) и дори на уважавания им преподавател професор Гелсън (Кари Елоуис).

Но, който и да се окаже убиецът, той бързо ще разбере, че се е забъркал с грешното сестринство.

Режисьор на "Черна Коледа" е София Такал (Always Shine), която е автор на сценария заедно с Ейприл Улф (Widower), а продуценти са Джейсън Блум (На парчета, Хелоуин), Бен Косгроув (The Good German, Rumor Has It) и Адам Хендрикс (Cam, Bloodline, Lucky).  

"Черна Коледа" идва предпразнично в кината на фаталния петък 13 декември. Гледайте трейлър с български субтитри във видеото по-горе.