Не е рядко явление в Холивуд любовта на екрана да прерасне в любов в реалния живот. Актьорите са едни от най-привлекателните и желани хора на планетата, така че не е изненадващо, че повечето пъти започват романтични отношения помежду си.

Някои любовни истории пламват ярко, но после бързо изгасват, като връзката на актьорите Джъд Лоу и Сиена Милър, която е на приливи и отливи в продължение на години.

В други случай любовта, която пламва, не изгасва в продължение на десетилетия, като тази на звездите Кърт Ръсел и Голди Хоун, които са заедно вече близо 40 години.

А за някои тепърва ни предстои да разберем, като например звездите от „Игра на тронове“ Кит Харингтън и Роуз Лесли, които наскоро се ожениха и сега очакват първото си дете.

Тук сме подбрали 10 звездни двойки, които са се запознали и са се влюбили на снимачната площадка. Може да ги видите в галерията.

На следващата страница може да прочетете повече за това кой филм са снимали заедно, когато са се влюбили и повече за отношенията им >>>

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус (заедно от 2007 г.; брак през 2010 г.; все още са заедно!)
Снимка: Getty Images

Не е изненадващо, че двамата най-сексапилни испански актьори са заедно и то отдавна.

За пръв Път Хавиер Бардем и Пенелопе Крус се срещат на снимките на филма „Шунка, шунка“ от 1992 г., но любовта им пламва няколко години по-късно, когато участват в хита на Уди Алън „Вики, Кристина, Барселона“ през 2007 г. Двамата започват да излизат, а през 2010 г. сключват брак, който продължава и до днес. Хавиер и Пенелопе имат две деца.

Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли

Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли (заедно от 2011 г.; брак през 2012 г.; все още са заедно!)
Снимка: Getty Images

Тъй като те са една от най-обичаните звездни двойки, историята на Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс е една от най-известните. Двамата се запознават на снимките на филма „Зеленият стършел“, който е, меко казано, провал. Но въпреки неуспеха на филма, нещо хубаво се случва и двамата се влюбват.

По това време (2010 г.) и Райън и Блейк са във връзка – той е женен за актрисата Скарлет Йохансон, а тя излиза с актьора Пен Баджли. До края на годината Блейк прекратява връзката си, а Райън се развежда със Скарлет Йохансон.

През 2011 г. става ясно, че Блейк и Райън са двойка, а през 2012 г. сключват брак.

Кит Харингтън и Роуз Лесли

Кит Харингтън и Роуз Лесли (заедно от 2017 г.; брак през 2018 г.; все още са заедно!)
Снимка: Getty Images

В сериала „Игра на тронове“ Роуз и Кит играят една от най-харесваните двойки в историята на телевизията. Сложните отношения между дивачката Игрид и Краля на Севера спечелиха сърцата на всички и почитателите им направо се побъркаха, когато разбраха, че двамата са двойка и в реалния живот. Неотдавна стана ясно, че Роуз е бременна.

Кърт Ръсел и Голди Хоун

Кърт Ръсел и Голди Хоун (заедно от 1983 г.; все още са заедно!)
Снимка: Getty Images

Когато Кърт Ръсел и Голди Хоун се срещат за пръв път, той е на 21, а тя само на 16 години. Младежът я харесва много, но тя е твърде малка по това време. 15 години по-късно двамата се срещат отново на снимките на филма „Двойна смяна“. По това време и двамата са женени, като за Голди това е втори брак.

Докато са на снимачната площадка любовта между тях пламва, следкато всеки се развежда с партньора си, започват да излизат заедно. Днес, 37 години по-късно, Кърт и Голди все още нямат брак, но продължават да са заедно. Това е една от най-дълго продължавалите връзки между актьори. Двамата имат и син – Уайат Ръсел, който също е актьор.

Брад Пит и Анджелина Джоли

Брад Пит и Анджелина Джоли (заедно от 2005 г.; брак през 2014 г.; развод през 2019 г.)
Снимка: Getty Images

Макар разводът им да е (почти) финализиран, Брад Пит и Анджелина Джоли остават една от най-коментираните двойки в Холивуд. Любовта им пламва през 2004 г. докато снимат филма „Господин и госпожа Смит“, но актьорите опитват да я запазят в тайна, защото Брад все още е женен за актрисата от „Приятели“ Дженифър Анистън.

На следващата година Брад и Дженифър се разделят и малко по-късно се развеждат. Лятото на същата година Брад и Анджелина официално съобщават, че са двойка. В началото на 2006 г. Анджелина съобщава, че е бременна от Брад и ражда през май. На следващата година двойката осиновява 3-годишно дете от Виетнам. В началото на 2008 г, става ясно, че Анджелина отново е бременна – с близнаци. През 2010 г. Джони Деп без да иска съобщава, че Брад и Анджелина са сгодени. Двамата сключват брак през 2014 г.

Само две години след като се женят, Анджелина Джоли подава документи за развод и сагата, която продължава и до днес, започва. През 2019 г. процедурата по развода е финализирана – според закона двамата не са женени и ако решат, могат да сключат брак с други хора. Всъщност обаче има още неразрешени въпроси, за които Брад и Анджелина трябва да се обърнат към съда.

На следващата страница може да прочетете историите на още 5 двойки, които се влюбват, докато снимат филм >>>

Бен Афлек и Дженифър Гарнър

Бен Афлек и Дженифър Гарнър (заедно от 2004 г.; брак през 2005 г.; развод през 2018 г.)
Снимка: Getty Images

Подобно на случая с Райън Рейнолдс, Бен Афлек среща съпругата си на снимачната площадка на един от най-неуспешните си филми. Двамата участват в супергеройския провал „Дявол на доброто“. По това време Дженифър Гарнър е омъжена, но скоро след това се развежда. Бен Афлек пък разтрогва годежа си с Дженифър Лопес и през 2004 г. става ясно, че има връзка с актрисата, която изпълнява ролята на Електра.

Двамата сключват брак през 2005 г. и имат три деца. За съжаление вредните навици на Бен Афлек и зависимостта му от алкохола доведоха до развода им през 2018 г.

Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс

Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс (заедно от 2004 г.; разделени през 2008 г.)
Снимка: Getty Images

Връзката на Гослинг и Макадамс започва през 2004 г., след като и двамата приключват работа по филма „Тетрадката“. Отношенията им не продължават дълго и никога не прерастват в брак, но най-любопитното при тях е началото.

Когато Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс се срещат на снимачната площадка, между тях пламва искрена… омраза. Гослинг дори моли режисьора Рейчъл да бъде сменена с друга актриса, но това не се случва и двамата си довършват ангажимента. До края на снимките омразата се превръща в любов.

Хийт Леджър и Мишел Уилямс

Хийт Леджър и Мишел Уилямс (заедно от 2004г.; разделени през 2007 г.)
Снимка: Getty Images

„Планината Броукбек“ носи първата номинация за „Оскар“ в кариерата на Хийт Леджър. И макар че не успява да получи статуетката, намира любовта. За разлика от повечето актьори в този списък, които са започнали да излизат с екранния си партньор, Хийт Леджър започва връзка с Мишел Уилямс, а не с Джейк Джиленхал, с когото има връзка във филма.

Двамата имат дъщеря, но се разделят през 2007 г. Малко след това Хийт Леджър умира и печели наградата „Оскар“ посмъртно. Мишел Уилямс се омъжва чак през 2018 г., след което се развежда и тази година се омъжи повторно. В автобиографията си актрисата сподели, че Хийт Леджър ѝ липсва, но винаги може да види лицето му, когато погледне дъщеря си.

Джъд Лоу и Сиена Милър

Джъд Лоу и Сиена Милър (заедно от 2003 г.; разделени през 2011 г.)
Снимка: Getty Images

Джъд и Сиена се запознават на снимките на филма „Алфи“ прз 2003 г. По това време Лоу е в процес на развод с първата си съпруга Сейди Фрост. Връзката им обаче не продължава дълго. През 2005 г. бавачката на Джъд Лоу съобщава пред таблоидите, че е имала връзка с актьора. Джъд Лоу не отрича това и веднага пуска извинение в медиите.

Връзката им оцелява въпреки всичко това още няколко месеца. Изглежда Сиена Милър не държи много на моногамията, защото в интервю казва, че това е „надценена добродетел“ и хората са преди всичко животни. Отношенията им продължават на приливи и отливи с една дълга раздяла между 2006 и 2009 г. През 2011 г. става ясно, че Сиена и Джъд окончателно са се разделили.

Ема Стоун и Андрю Гарфийлд

Ема Стоун и Андрю Гарфийлд (заедно от 2011 г.; разделени през 2015 г.)
Снимка: Getty Images

Носителката на „Оскар“ Ема Стоун се запознава с актьора Андрю Гарфийлд по време на снимките на „Невероятния Спайдърмен“. По това време и двамата са във връзка с други хора. През 2011 г. започват да излизат и правят дебюта си на червения килим през 2012 г.

За съжаление кариерите им застават между тях. И двамата са изгряващи звезди, които тепърва трябва да се доказват в Холивуд и графиците им са препълнени. В крайна сметка се разделят през 2015 г., а съвсем наскоро стана ясно, че Ема Стоун се е омъжила за друг.