След тежка вечер, човек има нужда да поглези малко тялото си и да намери начин - какъвто и да е (!) да се спаси някак от главоболието. Вероятно вече сте опитвали разнообразни домашни трикове за справяне с махмурлука и си имате любими сред тях, но пък ние открихме още няколко. Те ще ви помогнат на 1 януари да прогоните черните облаци, надвиснали над главата ви.

1. Фреш

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Всички знаят, че водата помага - докато пиете алкохол, но и на другия ден. Но знаете ли, че спиртните напитки понижават нивата на кръвната захар, което влошава още повече неприяния махмурлука? Именно. Затова фрешът е чудесен и много по-удачен избор - ще вдигне захарта в кръвта и ще ви набави загубените електролити. Ако ви се намират - тествайте фреш от ябълка или боровинки, защото освен питателни, те са щадящи към чувствителните стомаси.

2. Риба тон

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Гладни ли сте? Направете си сандвич с картофи и риба тон. Тази комбинация е много хранителна и ще достави на тялото ви необходимите му витамини. Ако не ви призлява от мисълта за храна, рибата тон със сигурност ще ви помогне да се чувствате по-добре и ще повдигне настроението ви.

3. Банани

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Да, всички знаят, че плодовете са полезни в подобни ситуации. Но бананите са съвсем друго нещо, когато говорим за махмурлук. Те са пълни с калий, който губите, докато пиете - именно липсата му причинява треперенето и отпадналостта. Ако нямате необходимите на тялото ви количества калий, е възможно да повърнете или да ви се гади. Затова бананите са незаменими на сутринта след препиване. Пробвайте.

4. Хляб

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Умирате си за нещо тлъсто? Пробвайте с пълнозърнест хляб - не, изобщо не е толкова лоша идея. В него има витамин Б, мастни киселини и ще помогне на черния ви дроб да пречисти тялото. Освен това ще абсорбира алкохола, който е останал - което е един от най-добрите начини да се справите с махмурлука.

5. Яйца

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Алкохолът кара тялото ви да произвежда ацеталдехид, токсична субстранция, която причинява болките при махмурлука. Тялото ви се противопостява с глутатхион, но естествените му запаси в тялото се изчерпват доста бързо. Помогнете му с яйца - те съдържат същия химикал и ще премахнат всичко токсично, което е останало.

Продължава >>