Дойде Нова година. На гости или у дома няма как да не се погрижим за външността си. А и да не забравяме, че зимата е най-предизвикателният сезон за красотата. Заедно с добрата хидратация на лицето и тялото, на грима също трябва да се обърне специално внимание. През студените месеци разкрасителните процедури са доста по-различни – и като вид, и като цветови нюанси.

Нека се спрем на няколко основни практични съвета по отношение както на избора, така и на начина на нанасяне на макиажа.

1. Преди да започнем да се гримираме, нанасяме обилно количество овлажняващ крем и изчакваме да попие добре. Избираме такъв, който е с лека консистенция и не омазнява кожата излишно. Не бива да забравяме, че и през зимата той трябва да бъде с висок слънцезащитен фактор.

2. Следва фон дьо тенът. Най-добрият за зимата е този, който е на силиконова основа, тъй като специално той е най-устойчив на вятъра и студа. Още повече, че когато е с матиращ ефект и комбиниран с леко бляскава пудра, изглежда чудесно в зимните месеци.

3. В реда на нещата е тушът и очната линия да бъдат водоустойчиви. Така ще се задържат по-дълго време върху лицето ни в случай на кацащи снежинки върху тях.

4. Навярно си спомняте, че през топлите месеци блестящите червила стояха страхотно, но за зимата не са особено подходящи. По-добре е да заложим на матиращи тонове. Имайки предвид, че зимата е идеалното време за дръзки цветове, защо да не заложим на бургундското, кафявото, тъмнорозовото, яркочервеното. Ако изберем някой от тях обаче, гримът на очите трябва да е максимално пестелив.

5. А в случаите, когато искаме да подчертаем погледа и формата на очите, е хубаво да изберем матиращи сенки в топлите тонове на кафявото, зеленото и пурпурното. Зимата е и много подходящ период за т.нар опушен ефект, който придава загадъчно и магнетично излъчване. Трябва да помним обаче, че когато очите са по-силно гримирани, добрият унисон е червилото или лакът за устни да бъдат в телесен или в друг светъл цвят.

6. Ако харесвате металическите отблясъци, в новогодишната нощ не пречи да сложите според тоалета си както златисто, така и сребристо. Празник е!