Вероятно малко от вас знаят, но рициновото масло има множество разкрасителни свойства. Макар и по-познато с вътрешната си употреба и здравословните си ползи, то може да бъде използвано и с цел разкрасяване. Вижте как влия рициновото масло и за какво можете да го използвате.

Проблемна кожа

В случай, че се борите с проблемна кожа, но все не успявате да вземете превес, рициновото масло е тъкмо за вас. То помага заздравяването на раздразнени участъци по кожата, унищожава упоритото акне, изглажда бръчки и фини линии и дори заличава белези и стрии. Естествено, с употребата му не бива да се прикалява, защото въпреки всичко растението само по себе си е отровно и употребата на маслото му може да доведе до кожни раздразнения.

При грип и настинка

Рициновото масло има доказани противовъзпалителни, болкоуспокояваши, противовирусни и противобактериални свойства. То е много подходящо за засилване на имунната система и прогонване на вирусни заболявания. Смесено с масло от мента или лавандула, рициновото масло може да бъде приемано директно като капки.

За гъста коса

Ако искате да сгъстите косата си с натурални съставки, то тогава рициновото масло определено е за вас. То стимулира циркулцията на кръвта фоликулите, което пък от своя страна стимулира по-бързия растеж на косата. За най-добри резултати втривайте в корените на косата си преди лягане. Рициновото масло е благоприятно също за веждите и миглите ви.

Преди да използвате рициново масло обаче не забравяйте да проверите дали предизвиква алергични реакции. Втрийте съвсем малко количество върху ръката си – в случай че изпитате дискомфорт, кожата ви се зачерви или се появи необичаен обрив, рициновото масло не е за вас.