В търсене на най-добрите и полезни съвети за красота през лятото, създадохме месечна тема, където с удобство да можете да откриете всичко накуп. Най-ценен се оказа личният опит на хората. Затова непрестанно ви срещаме с известни жени, които споделят тайната на тяхната красота и грижа за кожата през лятото. 

Днешната ни среща е с една красива дама, наградена в категория "Здраве и красота" за луксозна серия чайове за отслабване, детокс и релакс, която разработва. Прекрасната Мария Бойчева познавате и от първата дигитална поредица на bTV и ДНК, посветена на родителството - "40 седмици - Пътят на едно дете". Тя стана и Lady Bulgaria International за 2022 година.

  • Д-р Паула Лозанова: Оставяме старостта да настъпва с красота и обгрижваме пациентите отвътре навън
  • Диана Дафова: Използвам само натурална козметика
  • Кои са храните, които пазят кожата ни от изгаряне
  • Пяна за лице със слуз и хайвер от охлюви - защо да заложите на такъв продукт
  • 3 приятни летни активности, които помагат в борбата с целулита
  • Не можете да преборите целулита? Испанска иновативна система може би е вашият отговор
  • Маги Сидерова: От 20-годишна не пека лицето си на слънце, тялото - може!
  • Как да се предпазим от слънчевата алергия - съвети от дерматолог
  • С грим на плажа? Защо не! Вижте как стъпка по стъпка
  • Юлияна Дончева: Използвам био продукти за лице и всяка седмица правя йонофореза

Без какъв продукт, поставен на лицето си, не излизате навън през лятото?

Задължително поставям на лицето си лек тониращ крем с фактор 50, и тъй като този тип кремове доста омазнявате кожата, слагам и матираща пудра за лице.

А какво не пропускате да сложите в дамската си чанта?

В дамската ми чанта винаги има балсам за устни. Хидратацията на устните през лятото е също толкова важна колкото и на лицето.

Грижата за кожата е актуална за всяка жена. Каква е вашата ежедневна рутина?

Хубаво почистване на кожата на лицето е основното и най-важното на което наблягам. Задължително околоочен крем, тъй като имам светли очи, които лесно се уморяват и това веднага си личи в зоната около очите. Дневен крем с висок фактор и чак тогава нанасям декоративна козметика. Вечерите съм още по-стриктна. Хубаво и старателно почиствам лицето, след което нанасям тоник, серум за лице. околоочен крем и нощен крем. Старая се ежедневно да правя масаж на лицето и деколтето с Гоа Ша. 

А с какви процедури обичате да се глезите?

В момента съм абсолютен фен на терапията HydraFacial. Лека и приятна процедура за дълбоко почистване на лицето. Все още не съм прибягвала до ботокс или други инжекционни процедури на лицето.

Miracle body са напълно натурални. Какво точно съдържат и това ли е посоката за стоките за красота на бъдещето - да са близо до природата?

За да изглежда един човек добре, преди всичко трябва да бъде здрав. А за да сме здрави, трябва да даваме на организма си продукти, които са близки до природата и естествения си вид.  Продуктите на Miracle Body съдържат 100% натурални билки, цветя и аромати. Всички суровини са добити в България, защото както знаем България е изключите;но богата на прекрасни билки, които са висококачествени. Буквално дар от природата. Като жена, която ежедневно полага грижа за себе си. съм изпробвала какво ли не, което се предлага на пазара. И да - установих, че колкото по-близо до природата е един продукт, толкова повече тялото ни го възприема и усещаме действието му.

Кога грижата на кожата може да мине границата?

За съжаление доста дами и дори млади момичета в идеята си да бъдат "перфектни" прекаляват с инжекционните процедури още на млада възраст и докато стигнат 35+ години вече имат повече проблеми, отколкото ползи от всичко направено до момента.  

Внезапно появила се пъпка преди среща с мъж е ситуация, в която много жени са се озовавали. Имате ли свой трик за справяне?



На кого ли не се е случвало това. Моята тайна е етерично масло от лавандула - действа противовъзпалително, изсушава мястото на пъпката и така зоната се успокоява.

Правите ли си домашни маски или залагате на продукти от известни козметични марки?

Страшно много обичам маските за лице. Задължително 2 пъти седмично си правя. Когато пътувам си нося шеет маска за самолета или за след пътуването, тъй като въздуха в самолета силно дехидратира кожата. В последните месеци залагам повече на маските от различни козметични брандове, но зимата не пропускам да си направя силно подхранване на лицето с класическо кокосово масло и няколко капки витамин Е.

С какво грижата за кожата през лятото при Вас е по-различна от другите сезони?

Кожата през лятото се омазнява доста повече и поради тази причина се налага да сменя цялата си козметика. Използвам продукти, които да намалят лъщенето и силното омазняване. Избягвам да използвам пилинг продукти съдържащи киселини, заради възможността от появата на пигментация.